Førsteinntrykk: Xc 50

Xc 50: Linjene i Xc 50 er harmoniske og det visuelle inntrykket er klassisk uten å miste den moderne, typiske «X-faktor». Den klassiske akterstevnen har motoriserte luker. I rommet akter er det hekkanker og flåte – samt en badeplattform med leider.

Test av Xc 50 – Et skikkelig skip fra X-yachts

Velkommen om bord i Xc 50. Det splitter nye flaggskipet i X-Yachts Xc-serie, som har båret det danske verftet gjennom finanskrisen.

Publisert Sist oppdatert

Den vil forbli en drøm for de aller fleste av oss. I nye Xc 50 har X-Yachts lagt seg på et generelt høyt prisnivå og når vi entrer Xc 50, som er designet og bygd for å utfordre håndlagde møbelsnekkerbåter fra Orust, befinner vi oss om bord i en prisklasse som er forbeholdt de med virkelig mye penger. Vi snakker om mer enn syv millioner kroner, om du skal ha med det utstyret fartøyet «fortjener».

Båten veier 17,5 tonn og seilene er store – ca 130 m2 på vei mot vinden og på unnavind bærer den en asymmetrisk spinnaker på 210 m2 – slikt blir det krefter av. Men de mange internasjonale pressefolkene som var om bord under prøveseilingen, trengte ikke å anstrenge seg; gennakerfallet er satt på en elektrisk vinsj, skjøtet og furlinglinen det samme; et lite trykk med én finger og alt kommer på plass.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER