GRINDE- 40 år gammel båt ble modernisert

GAMMEL OG NY: Skrogene er like i alder, men Grinden nærmest har fått høyere brøkdelsrigg og mindre forseil. Det viste seg å være mer effektivt enn den tradisjonelle masthead-riggen båten opprinnelig har.
TO GRINDE-SEILERE OG EN KONSTRUKTØR: Den danske konstruktøren av særegne båter som Grinde, Spækhugger og Kaskelot, er omkranset av Svenning Torp (t.v) og Kåre Andersen.
FLYTTET: Masten er flyttet ca. 40 cm forover. Den gamle gjennomføringen i dekket er blitt til en slags skylight.

Grinde i ny drakt

Med enkle grep er Peter Bruuns Grinde, som første gang så dagens lys i 1974, oppgradert til en moderne turseilbåt med gode seilegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Mannen bak oppgraderingen av den rundt 40 år gamle båten er ved siden av konstruktøren, danske Peter Bruun selv, Svenning Torp som etter å ha solgt sin halvpart i en Swan 46, har vendt tilbake til sin første kjærlighet, Grinden, som han første gang eide et eksemplar av i noen år fra 1977. Torp har alltid vært glad i spissgattere etter at han vokste opp med seilturer i familiens 30 kvm. Senere har han eid en Kaskelott, og da han var på jakt etter en skikkelig ekspedisjonsbåt, gikk han mange runder med Peter Bruun for å lage den ideelle spissgatteren på rundt 40 fot. Det endte imidlertid med at han kjøpte en Swan.

Tilbake til Grinden

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER