Test fra arkivet: Hanse 371

REGATTA: Testbåten deltok i Færderseilasen 2000.

Enda en tysk prisbombe

Billig arbeidskraft i det gamle Øst-Tyskland gir konkurransedyktige priser. Nå har verftet startet å utvikle nye modeller fra bunnen av. Den nye “Hanse 371” er svært mye bra båt for pengene!

Publisert Sist oppdatert

For 22 år siden lot Henrich Nissen-Lie seg begeistre av Hanse 371. Han fikk låne båten over flere dager, og testen ble publisert over fem sider i Seilas nummer 7, år 2000. Modellen var klassisk i linjene, men hadde moderne løsninger. Båten ble en salgssuksess og ble modellen som startet Hanse-eventyret i Norge. I dag er Hanse 371 en ettertraktet bruktbåt som omsettes for nesten samme pris som den kostet ny for 22 år siden.

Verftet som bygger Hansebåtene, Yachtzentrum Griefswald, er et av de mange resultatene av murens fall i Tyskland. Et gammelt, trist industriområde ved kysten i det gamle Øst-Tyskland, er blitt til et moderne båtbyggeri. Det startet med to svenske former, billig lokal arbeidskrat og noen dyktige båtbyggere fra Orust. I dag er det blitt en stor og konkurransedyktig produsent av moderne turseilbåter.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER