Malö 37

Svensk klassiker

Med Malö 37 som første gang ble sjøsatt i 2006 viderefører verftet i Kungsviken tradisjonen med å bygge trauste kvalitetsbåter etter gamle tradisjoner. Det svenske verftet målbærer dermed begrepet som i båtverden er kjent som Orust-kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Malö 37 ble lansert som en kompakt kvalitetsbåt, en båt som skapte stor oppmerksomhet i 2008. Vi fikk en tur på Oslofjorden og testen ble publisert i Seilas 2-2009 over to sider.

Vi prøveseilte sist høst båten som i 2008 ble kåret til Årets beste importerte båt i USA. Huskonstruktøren Leif Ångermark har videreutviklet Malö 36 og lagt særlig vekt på å forbedre seilegenskapene. Det vil vi si han har lyktes bra med. Til tross for at Malö 37 er en tung båt med deplasement på 8.1 tonn seiler den bra, selv i lett vind. 5.5-6 knop i på ca ni-12 knops vind lar seg høre, men den bør ikke seiles mye høyere enn 48-50 grader til vinden om man vil holde farten. Båten har en tendens til å være logjerrig, jo mer ettersom vinden øker og storseilet bør reves tidlig for å oppnå balanse.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER