Førsteinntrykk: Moody 45 DS

SEILER: Været ville det slik at vi kun fikk seilt Moody 45 DS i lite vind, men andre medier gir båten skryt for gode seilegenskaper når det blåser.

Litt av hvert

Den vekker alltid oppsikt der den ligger ved brygga eller seiler på sjøen, for Moody 45 DS skiller seg klart ut fra alle de andre båtene. Litt seilbåt, litt motorbåt og litt katamaran er blitt mikset sammen og pakket inn i et moderne design som virkelig får folk til å snu seg og ha meninger om.

Publisert Sist oppdatert

Så spørsmålet er da; har det tyske Hanse-verftet, som har tatt kontroll med tradisjonsrike britiske Moody, gjort en genistrek der seilbåt + motorbåt + katamaran er blitt til 3? Eller er det slik at summen er blitt til alt og ingenting? Og ikke minst; hvordan seiler denne særegne båten?

Det siste fikk vi delvis svar på da vi prøvseilte Moody 45 DS i lett vind. Vi fikk i alle fall en indikasjon på at det massive skroget med det høye fribordet seiler lett, overraskende lett. For til tross for bare en ikke-overlappende, selvslående fokk og rullestorseil i en vind som varierte mellom beskjedne 3 og 5 m/sek, var det definitivt liv i båten.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER