Test fra arkivet: Nordship 40 DS

TURBÅT Nordship 40 DS er en helstøpt turbåt; full av detaljer og komfort. Seilegenskapene er det heller ikke mye å utsette på, men noen racer i regattasammenheng er den nok ikke.

En vellykket turbåt

Et godt turbåtkonsept – kort og godt; det er inntrykket som festet seg etter én dags seiling og romstering rundt i Nordship 40 DS. Det kan endog legges enda litt større trykk på konklusjonen i form av et spørsmål: – Kan man egentlig få noen særlig bedre enskrogs turbåt på 40 fot enn denne? Neppe mange.

Publisert Sist oppdatert

I 2006 seilte Morten Jensen dekkshusbåten Nordship 40 DS. Testen ble presentert i SEILmagasinet nummer 5-2006 over fire sider. Vi utvider testen her med flere bilder som vi ikke fikk plass til i papirutgaven.

Nordship 40 DS er en modernisert og forminsket utgave av storesøsteren Nordship 43 DS, og mangt og meget taler for at båten seiler like godt som storesøsteren – om ikke bedre. Med brattere baug blir vannlinjelengden bare 25 cm kortere enn for 43-foteren, storseilet er like stort og forseilet litt mindre fordi den tre fot kortere båten får et mindre J-mål (målet fra masten og frem til forstaget). Når det så kan legges til at båten er hele tre tonn lettere og har 20 cm dypere kjøl, så begynner man å få belegg for påstanden om at den seiler minst like godt som storesøsteren.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER