KONTROLL: Navico samler informasjon fra ulike systemer på en skjerm.

Navico satser på litium-løsning

Navico-gruppen lanserer Fathom e-Power, et strømadministrasjonssystem rundt litiumbatterier.

Publisert Sist oppdatert

Med Fathom e-Power kan du lettere følge med på strømforbruket ditt i båten, og ha kontroll på hvor mye strøm du har igjen på batteriet, og utfordrer Victron som i dag her et godt grep om markedet på dette feltet.

Integrerer flere merkevarer

Fathom ePower-systemet er en integrert løsning som består av energilagring, strømkonvertering og digital overvåking og kontroll – en kombinasjon komponenter fra varemerker innenfor Navico-gruppen. Disse inkluderer Mastervolt-, BEP-, CZone®-, Ancor-, og Blue Sea®-systemer.

Systemet gir redusert behov for lading, økt batterikapasitet og effektivt administrere det elektriske systemet, samtidig som det eliminerer støy, vibrasjoner og skadelige gasser forbundet med generatorbruk. Med et enkelt brukergrensesnitt sluttbrukerne enkelt overvåke strømmen på fartøyet via multifunksjonsskjermer eller smartmobilenheter. Systemet skal også gjøre det mulig å følge med via mobilnettet.

NYTT: Med Fathom e-Power kan du følge med strømforbruket i båten, også fra land.
ETABLERT: Victron har blitt store på sine Bluetooth-løsninger.

Fathom er tilgjengelig i tilpass bare sett på 12 V, 24 V og 48 V.

Velkommen etter

–Litiumbatterier for bruk i båt har økt betydelig det siste tiåret», sier Eric Lindquist, konserndirektør og daglig leder, strømsystemer i Navico-gruppen. – De varer lenger, lader raskere, reduserer vekten og maksimerer plassen, samt sparer tid og penger – alt samtidig som de minimerer den negative innvirkningen på miljøet. Med en rekke fordeler er det ingen overraskelse at konsumenter velger litiumbatterier oftere, og vi er stolte av å være i forkant av denne endringen og tilby det mest avanserte strømstyringssystemet, kommer det frem i en pressemelding fra Navico-gruppen. Velkommen etter sier vi.

Vokser

Navico ble i fjor kjøpt av Brunswick, og under nye eiere har Navico-gruppen vokst med en haug av underselskaper. Det gjør at Navico blir noe mer enn navigasjonssystemer, men en komplett leverandør av strømsystemer i båt.

«Navico-gruppens portefølje, bestående av ulike produkter og merkevarer, setter oss i en unik posisjon til å levere avanserte integrerte teknologier som Fathom e-Power-systemet», sier Brett Dibkey, administrerende direktør i Navico-gruppen.