Test fra arkivet: Bavaria 38 Match

Morsom seilas utenfor Mallorca. Matchen seiler bra, fornuftig under dekk, men stylingen er ikke klassens mest spennende.

Racing på billigsalg

Bavaria satser på regattabåter. Vi fikk seile deres første modell på Mallorca. Seilgleden var stor og vi lot oss imponere. Ikke 100 prosent racing, men heller ikke langt fra.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2003 var vi på Mallorca og testet nye Bavaria 38 Match. Begeistringen var stor, og testen breiet seg over fem sider i Seilas 7-2003. Modellen ble etterfulgt av 35 Match og 42 Match som ble mer populær her i Norge. 42-foteren hadde en svakhet i kjølkonstruksjonen som førte til et tragisk dødsfall. Produksjonen av dise tre modellene opphørte i 2006.

Bavaria har det siste året doblet sin produksjonskapasitet, og investeringen har vært 35 millioner euro. Siden 1996 er effektiviteten per ansatt hos Bavaria nesten fordoblet. Det gir mer valuta for pengene for båtkjøperne. Bavaria 38 Match har satt en ny standard for verftet. Båten er bygget lett og stiv takket være en kraftig ram- me av rustfritt stål og utstrakt bruk av sandwichkonstruksjoner. Selv innredningen er bygget opp av skumfylte finerplater akkurat som Baltic har gjort i lengre tid. Da vi prøveseilte prototypen i sommer, hadde båtens konstruktør Doug Petterson i lengre tid vært med på å optimalisere båten. Kjølen var blant annet blitt flyttet noen millimeter lengre frem. Samtidig har folk fra Harken gått bananas på dekket. Det har resultert i mer omfattende dekksutstyr enn prosjektert, uten at prisen har økt. Allerede fra byggenummer to er korrigeringen blitt utført. Å rette opp feil kjapt har ikke vært Bavarias sterke side tidligere.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER