Test fra arkivet: Bavaria 42 Match

42 MATCH: Stor cockpit stjeler litt inneplass, men gjør det mer behaglig å seile.

Regattabåt med turvennlig innredning

Med de gode resultatene som denne båten har hatt i Middelhavet er dette båten som gir Match-serien legitimitet. Innredningen er sikkert et resultat av grundige markedsundersøkelser, men jeg mener at båten er mer vellykket over dekk.

Publisert Sist oppdatert

I 2004 fikk vi både seilt Bavaria 38 Match i Skagen race, samt testet 35 og 42 Match like etter. Alle disse modellene solgte bra i Norge, men en kjedelig konstruksjonsfeil i 42-foteren gjorde at en slik båt mistet kjølen, og en person mistet livet. I Norge ble alle båtene fikset kjapt. Vi opplevde også at 35-foteren hadde vel mye duk, og vi seilte med en kryssfokk i stede for genua i moderat vind. I Norge fikk 35-foteren montert på en tyngre kjøl. Match-serien til Bavaria var ellers svært gode båter, men produksjonen varte ikke lenge. Slike båter dukker stadig opp på bruktmarkedet, og er gode kjøp for alle som liker raske seilbåter.

Mens 38 og 35-foteren er småstygge, men tøffe, så virker 42-foteren mer harmonisk i linjene og ser bra ut, selv for folk som ikke er opptatt av raske seilbåter. Konseptet på den største er mye det samme som på de små søsken. Cockpiten er prioritert. Den er faktisk så stor at innredningsmessig kan 42 Match sammenlignes med Bavaria 38. Vår testbåt var hyperoptimalisert, hadde vunnet flere viktige regattaer i Middelhavet og banket spesialiserte IMS-båter som Rodmann 42 og Synergia 40.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER