100 nautiske mil i: Bavaria Cruiser 45

SEILER LETT: Til tross for at Bavaria Cruiser 45 er stor og tung, seiler båten overraskende lett, i alle fall når det ikke er bølgemotstand. Forskipet er grunt og i sjøgang løftes en del av det ut av sjøen. Rormannen må sitte med et ben på hver side av rattet for å få plass forenom akterstaget.
TRINN: Trinnene i leideren er vinklet i kantene. Det gir god støtte under krengning.
ROROVERFØRING: overføringen av bevegelsene i de to rorene til rattet er mekanisk og uten bruk av vaiere.
VASK: Kranen til vasken på toalettene er stor og kan ikke vris, og den er i veien når du skal vaske deg.
Sete og beskyttelse : Motorpanelet er beskyttet av setet til rormannen. Det kan foldes sammen og vippes til side når du vil se instrumentene. Fikst, men arrangementet virker litt spinkelt mot uriktig bruk.
Røstjern : Bavaria har egendesignete røstjern som glir godt inn i helheten.
AKTER: De to lugarene akter er identiske. Du sover godt, men stueplassen er litt snau.
BYSSE: Byssa kan konkurrere med kjøkkenbenken hjemme. Arbeidshøyden er super, plassen likeså. Håndrekken er god å ha under seilas når du skal bevege deg under dekk, men mellom den og benkeplaten savnes en slingrekant. Det gjør at byssa for det meste fungerer i havn, men ikke ved krengning for babords halser.
STORT ROM: Forenom lugaren forut er det et stort rom til fendere, seil etc.. Ankerbrønnen forenom der igjen kan avstenges og fungere som vanntett skott. Kjettingen faller rett ned fra kabelaret på dekk. Ankerspillet er montert oppunder dekk og er kapslet inn for beskyttelse mot fuktighet.
Leider : Leideren til å feste til det nedfellbare akterspeilet fungerer også som leider ned i stuerommet når det oppbevares der. Den kan også festes til pulpiten forut. Smart.

Farr-faktoren på plass

Mye er nytt med Bavaria: Utenifra kan den nye Bavaria Cruiser 45 se litt ut som en seilende dalmantiner – og Bruce Farr har mønstret på laget.

Publisert Sist oppdatert

Vent litt, jeg må redde suppa så den ikke brenner seg!

Vi lå ute ved Utsira og jibbet gennakeren, som i den gamle dønningen der ute hadde tatt seg noen tørn rundt forstaget. Det ble suppa først, og så gennakeren – og alt gikk bra.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER