SPORT: Bavaria C38 får vist seg frem mot regattabåter i Oslofjorden på tampen av mai 2021.

Ilddåp for Bavaria C38

Bavaria har fått mye skryt for sin C42-modell. Nå er lillesøsteren her, og debuterer på regattabanen.

Publisert Sist oppdatert

Det blir godt med båter i Oslofjorden Rundt som starter i kveld, og fortsetter lørdag. 58 båter er påmeldt i shorthandedklassen, og disse båtene er delt inn i tre starter etter måletall. Den nye Bavariaen har fått en fordelaktig målebrev som sier at den skal være litt raskere enn en Express, men ikke like rask som X-79. C38 seiler med et måletall å 0,860 for shorthandedseiling, mens Bavaria 35 Match har måletall på 0,982, mens Jeanneau Sun Odyssey 409 har hele 1,003.

OPPDATERT: C38 har fått et måletall på 0,962. Oppgitt vekt var alt for høy. En tastefeil viste vekt på 29 tonn. Båten skal seile litt raskere enn X-34, men ikke like kjapt som Sun Fast 3200.

Lett vind

Det blir sol og lett vind under Oslofjorden Rundt, noe som ikke er ideelt for en tung og bred båt med stor våt flate. Bavaria C38s styrke er skrogets høye stabilitet, noe båten ikke vil få glede av under denne regattaen.

I følge målebrevet skal C38 seile 3,14 knop vmg i 6 knops vind med to om bord. Båten har en gennaker på hele 128 kvm, som kan gi bra med fart om forholdene er ideelle.

Bavaria C38 «Spirit» er en sport-versjon utviklet for Norge. Båten er utstyrt med avanserte seil fra North, samt lettet i hekken, uten badeplattformen.

FART: Tabellen viser C38s hastighet ved ulike vindvinkler og vindstyrker.

Mer info om Oslofjorden rundt på SailRaceSystem