BEST: Team Australia med Tom Slingsby som skipper var best i SailGP i Danmark.

Slingsby vant i Danmark

Australia tok sin andre seier på rad i krevende lettværsseilas i Aarhus.

Publisert Sist oppdatert

Utfordringen den siste dagen under ROCKWOOL Danmark Seil Grand Prix | Aarhus var å holde båten flygende. Japan med Nathan Outteridge til rors var den som lyktes best med dette og laget sikret seg finaleplass mot Ben Ainslie og Tom Slingsby, sistnevnte kun med en hårsbredd etter å ha blitt nummer syv i den siste av kvalifiseringsseilasene.

Australia på topp

I finalen var Australia i tet fra start til mål, uten å være truet på noe tidspunkt. Britene ble fratatt enhver mulighet ved angivelig ikke å ha gitt Japan nok plass ved en merkerunding, og deretter nok en straff for ikke å ha tatt den første straffen i tide. Denne dommen ble nok hyppig diskutert etter seilasene i går.

Sehested positiv

Danskene skuffet etter seieren i den første seilasen fredag, og endte på 6. plass sammenlagt. Rormannen Nicolai Sehested var likevel positiv til tross for utfordrende andre dag i ROCKWOOL Danmark Seil Grand Prix | Aarhus, det første Sail Grand Prix noensinne i Danmark.

Til tross for utfordrende lys og skiftende vind i Aarhusbukten, bød den andre regattadagen igjen på mye drama. Likevel vil det første ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix bli husket for den fantastiske starten, der det danske laget, med Nicolai Sehested i spissen, vant den første seier for det danske laget siden det ble en del av SailGP i 2019, og Sehested kalte også starten den perfekte starten på helgens seilaser.

- Selv om vi ikke fullførte som vi kunne ønsket, var det fantastisk å seile hjemme og vise det beste av seiling for Aarhus og Danmark. SailGP er den kuleste regattaserie i verden med de aller beste seilerne på planeten, så det var helt fantastisk å starte hjemme med en seier, sier Nicolai Sehested.

Svak vind utfordret Lørdagens seilas ga langt fra optimale forhold for de store F50 katamaranene, og det ga uforutsette utslag der man trengte litt flaks for å finne de riktige vindkastene. Før lørdagens reise hadde kronprins Frederik selv seilt ombord på den danske F50 katamaranen i Aarhusbukten.

Resultater

Den endelige stillingen i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Århus:

1. Australia

2. Japan

3. Storbritannia

4. USA

5. New Zealand

6. Danmark

7. Spania

8. Frankrike

Det danske SailGP-laget havnet på sjetteplass i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix og ligger nå på åttende og siste plass i totalt.

Neste stopp Saint Tropez

Den neste utfordringen for de åtte lagene i SailGP-ligaen er France Sail Grand Prix venter i Saint Tropez i september. Nicolai Sehested er overbevist om at danskene kan fortsette å bygge fart etter regattaen i Aarhus. - Vi forbedrer oss fortsatt hver gang vi kommer på vannet, og vi viser at vi kan blande oss med de beste lagene i SailGP, så det er veldig godt å se. Hvis vi fortsetter på den måten, vil det ikke vare lenge før vi også er i fnalene, sier Nicolai Sehested.

TETTERE: Plasseringen sammenlagt etter runden i Danmark er blitt tettere.