Elegant jordomseiler

Verdensnyheten Sense 51 tar konseptet flytende leilighet helt ut. Også cockpiten kan pakkes inn under kalesje.

Publisert Sist oppdatert

Paris

Med Sense 51 har Beneteau tatt konseptet seilende luksusleilighet enda et skritt videre. Grunntanken med Sense er å gjøre liver om bord komfortabelt og sosialt.

Sense deler båten inn i et dagområde og et nattområde. Dagområdet omfattes av en stor cockpit og en salong og bysse et par trinn ned fra cockpiten. Byssa er langsgående på styrbord side, og jeg er fristet til å bruke betegnelsen kjøkken. Interiøret minner mye som sagt mye om en elegant bolig på land. Nattområdet består av lugarer og bad videre forover i båten. Sense 51 har tre kabiner og to bad.

Sense 51 er bred akter og det går trinn ned fra hekken til nedfellbar badeplattform. På hekken er båten utstyrt med både grill og vask, slik vi så på flere av de nye båtene i denne størrelsen i Paris i år.

Les også: Skarpseiler med komfort

Les også: Ny 51-foter fra Jeanneau

Softtop

Over cockpiten er targabøylen forlenget til en softtop. Ifølge representanter fra verftet kan cockpiten lukkes helt inne i under kalesje. Dette er en svært utbredt løsning på motorbåter, men ikke så vanlig på seilbåter, selv om cockpittelt ikke akkurat er noen ny oppfinnelse. Det nye her er at taket kan skyves over cockpiten med en håndbevegelse. Dermed er det fort gjort å stenge for regnet og åpne for sola. Mitt spørsmål til Beneteau om softtoppen tåler storm på havet, ble besvart med et umiddelbart «mais oui (ja)», men det gjenstår å teste denne påstanden.

Med interiøret er det lagt vekt på å lage en lun og koselig stemning. Mørk valnøttre i kombinasjon med beige farger gir en elegant og lun atmosfære i fransk stil. Mange vinduer og mye lys er en del av konseptet også her. Fra markedsavdelingen i Beneteau har vi fått vite at lys nå er et av de viktigste kriteriene for folks valg av båt, og derfor lager de aller fleste produsentene nå båter med mange vinduer, også i skutesiden.

Langtur

Ifølge verftet har den nye modellen bedre finnish enn forgjengerne. Den ser fin og tiltalende ut på alle måter på ustilling, og vi legger merke til detaljer som avrundede hjørner på bord og skap.

Båten er bygget for langturseiling og produsenten hevder at seilegenskapene er trygge og gode. Skrogformen bør innby til rask unnavindsseilas.

Sense 51 er konstruert av Berret Racoupeau Yacht Design, mens Nauta Design står bak interiøret. Basispris i Frankrike er 297.900 euro uten merverdiavgift. Dette indikerer en pris fra rundt 3,5 millioner kroner i Norge basert på dagens eurokurs rundt ni kroner. Sluttpris avhenger selvsagt av utstyrslisten man ønsker.

Forhandler i Norge er Giramar i Leangbukta i Asker.

 

Karakteristika:

Adskilt boområde fra sosialt område

Varmt og huslig interiør

Stor biminitopp med gripetak

Bysse på hekken