beneteauoceanis51.1
beneteauoceanis51.1

Utsolgt til jul – neste år

Mange ødelagte charterbåter og generell medvind for seilbåtsalget gjør at Giramar er utsolgt til desember neste år for enkelte modeller.

Publisert Sist oppdatert

Vi opplever en sterkt økende interesse for ny båt, og vi merker spesielt stor interesse for de større båtene, sier Harald Korn hos Beneteau-importør Giramar AS i Leangbukta.

SELGER: Harald Korn hos Giramar AS har lang leveringstid på enkelte modeller. Foto: Morten Jensen
SELGER: Harald Korn hos Giramar AS har lang leveringstid på enkelte modeller. Foto: Morten Jensen

–Det er nå stadig fler som ønsker å oppleve og teste vår nye store båter; Oceanis 51.1, Sense 51 og Oceanis Yacht 62. Vi hadde prøveseiling for norske kunder i Barcelona forrige helg, og vi har med oss enda fler på prøveseiling kommende helg, sier han.

Populære

Beneteau Group opplever en betydelig volumøkning i de store markedene i Europa og USA. Beneteau er blant produsentene som nå melder om utfordringer med leveringstid. Gjennom flere år med lavere etterspørsel må produksjonskapasiteten nå skrus opp, og det tar tid.

–Vi ønsker selvsagt å kunne tilby båter med umiddelbar levering til alle våree kunder, men allerede nå ser vi at de mest populære modellene har en leveringstid på åtte måneder. Dersom du bestiller vår helt nye Oceanis 51.1, er det levering tidligst i desember 2018. Vi har allerede solgt båt med levering våren 2019, fortsetter Korn.

Les også: Første modell i ny Oceanis-serie

Flere store charterselskaper som Moorings og Sunsail har oppleved at store deler av seilbåtflåten er ødelagt av orkanene Irma og Maria. Sunsail skal erstatte med enn 130 båter på kort tid. Enkelte av de store katamaranprodusentene må erstatte båter tilsvarende to års produksjon, har SEILmagasinet fått opplyst.

Les også: Et smadret paradis

Også nabo Bavaria Båt Norge selger bra med seilbåter om dagen.

Les også: Comeback for Bavaria

.