NY: Oceanis 34.1 arver formspråket fra 40.1. Den utstilte båten er «First-line», utstyrspakken for de seilglade.

Spennende nyhet fra Beneteau for 2023

Oceanis 34.1 ble lansert i La Rochelle i forrige uke, men du vil ikke se den på lenge.

Publisert

– Vi har bra interesse for båten, men har ikke fått noen leveringsdato ennå. Jobber med flere kunder for 2023 levering, forteller Ørjan Wollertsen i Nautic Norway som nå selger seilbåter fra Beneteau. SEILmagasinet fikk en kjapp titt på nyheten før messen åpnet i La Rochelle i slutten av september. Båten erstatter Elan 35.1, og har fått det elegante formspråket fra 40.1. Som 40.1 er også nye 34.1 konstruert av Marc Lomard, en designer som nå tegner både for Jeanneau og Beneteau.

COCKPIT: 34-foteren har en stor cockpit. Benkee bak rattet kan vippes opp. Bordet er overraskende stort. Riggen er uten akterstag.
FORSKIP: Skroget er bredded ut over vannlinjen som gir mer volum under dekk.
SKROG: Båten har myke knekkspant bak mot hekken som skal gi økt skrogstabilitet. Den har også to ror.

Praktisk båt

Skroget på Oceanis 34.1 er under 10 meter, så båten er egentlig en 33-foter, men ved å øke volumet over vannlinjen i forskipet kan køya forut flyttes fremover, og frigjøre plass. Det gjør at båten vil fungere bra med tre lugarer, selv om det blir mindre stueplass. Båten på denne størrelsen var bestselgere for 20-30 år siden, og mye tyder på at båtkjøpere ser fordeler med en båt i kompakt størrelse.

INNREDNING: Oceanis 34.1 leveres med to eller tre lugarer.

– Historisk har vi sett en trend med økende størrelse på nybåtsalg, men vi har denne sesongen fått betydelig interesse for Oc 30.1, men uten tilgang til levering. Den eneste vi fikk ble solgt, forteller Wollertsen som har stor tro på den nye 34-foteren.

– Leveringsutfordringen er stor fra de fleste verft og dette kombinert med svært stor pågang er ikke en ideell situasjon, men det positivet er at bruktprisene er i positiv utvikling og det er rimelig å være båteier, sier båtselgeren.

Grei pris

–Båten har en startpris på 1 430 000,- inkl mva levert sjøsatt i Norge med norsk utstyr ender denne på ca NOK 2 150 000,-. Dette er en båt som dekker seilere som er vant betydelig større med tanke på størrelse grunnet denne båtens skrogfasong, sier Wollertsen. Han har stor tro på at båten leverer også under seil.

Oceanis 34.1 er nominert til Årets Båt i Europa og skal testes av SEILmagasinet i Spania mot slutten av oktober.