IMPORTØR: Ørjan Wollertsen og Nautic Norway er ny importør av Beneteau seilbåter
IMPORTØR: Ørjan Wollertsen og Nautic Norway er ny importør av Beneteau seilbåter

Ny importør av Beneteau seilbåter

Nautic Norway blir importør av Benetéau seilbåter i Norge etter Giramar, som i flere år har slitt med labert salg.

Publisert Sist oppdatert

Giramar og Nautic Norway skal drive sammen i lokalene til Giramar frem til sommeren, før Nautic overtar lokalene i Leangbukten. Benetéau er kjent for seilbåtmodellene; First og Oceanis, samt Lagoon katamaraner.

-Timingen er riktig for oss nå, sier Wollertsen i en pressemelding. -Vi har stor tro på at seilbåtmarkedet som har ligget nede de siste tolv årene, skal opp igjen. Med Beneteau får vi mulighet til et større volum og det er styrke i verftet og i navnet.

–Vi har full trygghet for at våre kunder vil bli ivaretatt på en god måte i fremtiden. Nautic Norway er solide, positive og erfarne, forteller daglig leder Harald Korn hos Giramar.

Ifølge offentlige regnskapstall hadde Giramar i 2019 en omsetning på 45 millioner kroner og resultat før skatt på minus tre millioner kroner. Verken soliditet eller lønnsomhet var tilfredsstillende, ifølge Proff.no.

Nautic Norway har ekspandert de siste årene. I 2019 var omsetningen 65 millioner kroner og resultat før skatt snaue to millioner, og både lønnsomhet og soliditet var tilfredsstillende. Ifølge SSB Varehandelsstatistikk falt importen av seilbåter med 33 prosent fra 2019 til 2020, målt i kroneverdi.

Forhold

- Giramar har solgt godt med båter og har fornøyde kunder, og vi overtar en veldig bra pakke. Dette skal vi bygge videre på og representere til det beste for kunder og Beneteau, sier Wollertsen.

Selv har Wollertsen et helt spesielt forhold til Benetéau. I en alder av 24 år kjøpte han og konen Jannike sin første Beneteau Oceanis Clipper 360. Det unge paret solgte alt de eide og seilte over Atlanterhavet til Karibia med sin første sønn Dennis, knapt ett år gammel.

Gründerparet hadde flere år med charter før valget ble tatt om å satse større. I dag er Nautic Norway importør for Fairline og Rand, samt forhandler av Windy og Nimbus på Vestlandet. Hovedsete ligger på Hjellestad utenfor Bergen og de siste årene har de utvidet med salgskontorer i Leangbukten på Østlandet og i Stavanger.

Beneteau motorbåter importeres av henholdsvis Erling Sande (utenbords) og Kragstad (innenbords).