NY HAVSEILAS: FRA BERGEN TIL SHETLAND

START: Shetland Race og Viking Offshore Race starter 27. juni 2018.

Regatta i vikingenes kjølvann

I 2018 starter Norges mest ramsalte havseilas. Ambisjonene er store og håpet er at regattaen skal tiltrekke seg internasjonal deltagelse.

Publisert Sist oppdatert

Viking Offshore Race vil se dagens lys i 2018. Den nye regattaen, som starter i Bergen og ender i Reykjavik på Island, har vært planlagt lenge av Norsk Havseiler- og Krysserklubb (NHK), men nå virkeliggjøres det hele. Tradisjonsrike Shetland Race vil inngå som første etappe av Viking Offshore Race, som vil fortsette fra Lerwick på Shetland med en ny etappe til Torshavn på Færøyene, hvoretter den siste etappen går fra Torshavn til Reykjavik på Island.

INITIATIVTAGER: Sverre Frich håper på utenlandsk deltagelse i Viking Offshore Race.

– Takket være godt samarbeide med Hordaland Seilkrets og deres mangeårige arrangement Shetland Race, samt støtte fra Norges Seilforbund, blir regattaen en realitet neste sommer, sier Sverre Frich, som er initiativtager til Viking Offshore Race. i en pressemelding.

Der fortelles det også om at invitasjoner og informasjon om regattaen vil bli spredt i Norden og Europa for øvrig.

[Artikkelen fortsetter under videoen]

Enkeltseilaser – ikke sammenlagt

– Vi har allerede fått positive signaler fra en rekke deltagere. Vi legger opp til tilstrekkelig tid til eventuelle mannskapsbytter og sightseeing på de respektive destinasjonene, fortsetter Frich.

TO STARTER: ? Det vil være to starter med en dags mellomrom fra Shetland, forteller Fridtjov Bergmann.

Sammensmeltningen mellom Shetland Race og Viking Offshore Race betyr også endringer for deltagerne i Shetland Race, som har hatt to etapper og et sammenlagt-resultat av dem. De siste årene har dessuten returen fra Shetland vært fremskyndet med en dag.

– Vi opplever at dette har vært en suksess, samtidig er det noen seilere som ønsker et lengre opphold på Shetland. For 2018 vil vi arrangere to retur-seilaser. Første seilas vil starte lørdag og andre seilas vil ha felles start søndagen sammen med deltagerne som skal seile videre til Færøyene og Island, sier Fridtjov Bergman i Hordaland Seilkrets.

Det betyr at det ikke vil bli noen sammenlagtpremiering i Shetland Race i 2018. Hver enkelt etappe vil bli premiert individuelt.