Bergen overlegen i lag-NM

Norgesmesterskapet i lagseiling for E-joller ble arrangert av Drøbaksund Seilforening i helgen . Til sammen tolv lag fra hele landet deltok. 

Publisert

Alle fotos: Marius Alstedt

Norgesmesterskapet i lagseiling for E-joller ble arrangert av Drøbaksund Seilforening sist helg. Til sammen 12 lag fra hele landet deltok. 

 

Lørdag var det innledende seilaser med kvalifisering til gullfinale søndag. Lagene ble delt inn  i to grupper hvor de to beste lagene fra hver gruppe gikk videre til gullfinalen søndag.

 

I gruppe en var Bergens Seilforening i  klasse for seg og vant alle sine fem seilaser. Vestfjordens Seilforening  gikk videre med fire seiere. Dermed henviste de lagene fra Asker SF, Bærum SF, Svelvik SF 1 og Svelvik 2  SF til å  seile B og C finaler.

 

I gruppe to var det mer jevnt hvor lagene vekslet på å vinne. Lagene fra Drøbaksund og Christiansand SF trakk til slutt det lengste strået og henviste lagene fra OAS1, OAS 2, Telemark Seilkrets og Horten SF til B og C finalene.

 

Finaleseilasene ble jevne og tette dueller hvor lagene vekslet på å slå hverandre. Men som i den innledende runden var laget fra vest strået vassere enn lagene fra sør og øst.

 

Bergen tok gullet, Drøbak sølvet og henviste Vestfjorden til bronse på innbyrdes oppgjør. Christiansand tok fjerdeplassen.

 

Det ble tilsammen arrangert 54 seilaser i gode vindforhold lørdag og noe mere vekslende forhold søndag.

Powered by Labrador CMS