ZHIK SKJÆLØY ONESTAR

BLUR: Peter Gustafsson stiller med sin «Blur» i Zhik Skjæløy OneStar.

Profilert svensk seiler i norsk soloseilas

Sveriges profilerte seiler og blogger, Peter Gustafsson, har meldt seg på Zhik Skjæløy OneStar.

Publisert Sist oppdatert
PETER GUSTAFSSON: Med seier i Bohusracet vil Peter Gustafsson utfordre norske seilere på nytt.

Seier i Pantaneius Bohusracet og seier over Norges for tiden beste shorthanded-seiler, Elling Rishoff fra Asker, har åpenbart gitt Peter Gustafsson fra Sverige blod på tann. Nå har han meldt seg på til Zhik Skjæløy OneStar i september for på nytt å måle krefter mot norske seilere.

Flere svenske seilere?

Og i sitt nåværende format som dagsseilas, er det, så vidt vites, også første gang det deltar en svensk seiler i denne regattaen.

– Det er noen seilaser man ikke har seilt ennå, skriver Peter Gustafsson på bloggen sin, blur.se, der han røper at han også vil være på plass i Hollænderseilasen.

– Er det flere som er sugne på å delta, skriver han på bloggen – med henvendelse til andre svenske seilere.

Over 50 båter?

Og det håper selvsagt de ansvarlige for regattaen i Shorthanded Sailing Norway og Fredrikstad Seilforening.

Til nå er det påmeldt 24 seilere til regattaen, som finner sted 9. september. Blant dem er nettopp rankingleder Elling Rishoff, men også flere andre seilere man finner i toppen av listen. Regattaen er en dagsseilas, og man håper på over 50 båter.

I 2016 deltok det 29 båter, så med to måneder igjen til start, burde det være gode sjanser til å toppe det antallet.

Hva med Vestlandet?

På Vestlandet er Bergen Singlehanded en tilsvarende regatta som går parallelt med Zhok Skjæløy OneStar, men der har ikke påmeldingen åpnet ennå.

Det pleier å være kniving mellom de to regattaene om hvilken som samler flest deltagere. I 2016 ble ikke Bergen Singlehanded avviklet på grunn av NM i Shorthanded-seiling, men i 2015 var det påmeldt 68 seilere i regattaen på Vestlandet.

NM i shorthanded-seiling går for øvrig i Soon Seilforenings regi i år helgen etter de to singlehanded-regattaene. Mesterskapet har ikke åpnet påmeldingen ennå.