Soloregatta i vest

Lørdag 11. september arrangeres Høcom Bergen Singlehanded 2021, årets utgave av den tradisjonelle Bergen Singlehanded. Regattaen blir den 11. i rekken

Publisert

En liten uke før startskuddet går på Korsfjorden sør Bergen har 30 båter meldt sin interesse. Ordinær påmeldingsfrist er tirsdag 7. september, med mulighet for å etteranmelde seg innen klokken 18 på onsdag 8. september.

Lokal rankingkamp

Regattaen inngår i Seilmagasinets Shorthanded Ranking 2021 for NorRating klassene med vekttall 1.0. Med foreløpig fravær av tilreisende båter fra andre deler av landet ser det ut å bli en poengkamp mellom seilene fra Bergensområdet med Willy Forland (Ran Seilforening), Harald Matland (Nordhordland Seilforening) og Pål Øyvind Holst (Bergens Seilforening) høyest på rankingen av deltakerne.

Vest i havet

Løpsalternativene går i Korsfjorden, Bjørnafjorden og i området utenfor Marsteinen fyr. De siste årene har man seilt løpene både Vest i havet utaskjærs og et mer beskyttet løp til Tysnes. Foreløpige prognoser indikerer varm sønnavind og etterlengtet regn hele dagen etter månedsvis med tørkerekorder på Vestlandet - med gode muligheter for å kunne gjennomføre det mest spektakulære løpet ytterst i vest med runding av Marstein fyr.

Med unntak av litt sviktende deltakelse i 2019 har Bergen Singlehanded samlet omkring 35-45 båter de siste årene. En interessant trend blant deltakerne er at klassen med spinnaker vokser på bekostning av klassen uten. Det er helt tydelig at seilerne er blitt tryggere ombord og stoler mer på egen håndtering enn tidligere. Trenden bekreftes også av den foreløpige deltakerlisten for årets regatta hvor 22 av 30 båter er påmeldt i klassen med spinnaker.

Flotte premier

Hovedsponsor for årets utgave av Bergen Singlehanded er Høcom Norge - leverandør av elektronikk, seilklær og båtutstyr. I samarbeid med B&G står de for premiering og litt gadgets til deltakerne. Vinneren overall tar, i tillegg til heder og ære, med seg en trådløs vindpakke hjem - mens seilere som deltar for 3, 5, eller 10. gang vil motta en ekstra oppmerksomhet fra arrangøren.

Du finner påmeldingen her