MAGIC: King 40 som er blant deltagerne på Hankø. [Foto: Morten Jensen]
MAGIC: King 40 som er blant deltagerne på Hankø. [Foto: Morten Jensen]
AL CAPONE: «Al Capone» har flere seire i år, og de ønsker seg nok en til på Hankø. [Foto: Morten Jensen]
AL CAPONE: «Al Capone» har flere seire i år, og de ønsker seg nok en til på Hankø. [Foto: Morten Jensen]

Big Boat-start på Hankø

Lørdag er det de store båtenes dag på Hankø. Og Melgesenes.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: «Raa Glede» er en av 20 båter som stiller på Hankø i morgen [Foto: Morten Jensen]

Da starter Hankø Big Boat Race i regi av KNS, og i år stiller det 20 båter i ORC klassen og 13 Melges 24. Melgesene har fått innpass blant de store, fordi klassens VM i Danmark er nær forestående og Hankø Race Week, der de normalt skulle ha deltat, kommer fort tett på.

Hankø-regattaen blir derfor en viktig VM-oppkjøring og stort sett alle de best er med. Jan Inge Hellesmark i Melges-klubben lister opp navn som Peder Jahre, Kristoffer Spone, Peder og Kristian Nergaard og Herman Horn Johannessen.

Værvarselet lyder på lette vinder, så skal de trene på noe før VM, vil det trolig bli lettvindsseiling.

Stort ORC-felt

Også i ORC er det et stjernespekket felt på 20 båter med mange kjente navn. Wolfpack-laget er dog ikke på listen, – de stiller derimot et lag i Melges 24.

«Raa Glede», «Magic» og «Al Capone» er nok de «hotteste» båtene i feltet, men ikke nødvendigvis favoritter til å vinne. «Too Bonita» (Xp 44 med Knut G. Heje), «White Shadow» (Landmark 43 med Torkjell Valland) og  «Dacapo» (J/111 med Jørgen G. Heje) har en god CV i så måte.

Se deltagerlisten.

Når det er lett vind, er det imidlertid mer åpent enn som så, og ORC-seiling på bane foregår gjerne med svært små tidsdifferanser og -marginer.