Bilder fra starten

I det første start gikk kom det sorte skyer fra øst med mye vind. 

Publisert

Store bildet: Vinneren av klassen for klassiske treseilere «Triton» ut fra start.

Oslofjorden lå blank som et speil inntil en snau time før de første båtene kom seg av gårde, kl 1200 fredag. Regattaen har vunnet seg på at arrangøren valgte å fremskynde starten. Nå får alle med seg ettermiddagsbrisen i fjorden, i fall når det er solgangsvind, og det sikrer at flest mulig kommer seg til Horten i morgen- og formiddagstimene lørdag.

Lestart lønte seg

Da de første startende la av gårde blåste det en pen østlig bris over startområdet. Startlinjen lå omtrent tvers av vindretningen, noe som fikk de fleste av båtene til å søke mot lo og fri vind. Dermed fikk båtene i le fritt leide og de beste startene fikk vi ved denne enden av startlinjen.

Vrien bøye

Bøya utenfor Nesodden skapte problemer for mange båter. Mange ville ligge helt til lo for felte som fikk en kraftig overbue inn i bunnefjorden. Noen båter som lå helt fremst i klassen glemte bøya helt, og måtte jibbe for å seile tilbake for en korrekt passering.

Skarp spinnakerslør

Noen prøvde seg også med spinnaker. Det gikk stort sett bedre innenfor Nakkholmen, enn utenfor. Vinden kom kraftigere ut fra Bunnejorden, og mange båter slet med å få seilet ned og tapte mye.

Speilblankt igjen

De siste startene gikk i vindstilla. Det virket som om det skulle bli som i 2007. Vinden hadde dreid, og det virket som om det var mest trykk langs vestsiden langs Bygdøy og ut Lysakerfjorden.

Kjøp av bilder

Om du har sett bilder du har lyst til å ha på våre nettsider, så kan du kjøpe en digital kopi for privat bruk for 150,-. Send en mail til redaksjonen med en beskrivelse, eller kopi av bildet fra nett, samt en adresse hvor vi kan sende en faktura på e-post til redaksjonen her.

Her ser du saker som vi la ut under starten av Færderseilasen.

Rask start

Vema først ute av klassikerne

Spinnaker eler ikke

Vrien bøye

Mindre vind enn i fjor

Beste X-99

Powered by Labrador CMS