Rørkobling

Kommer du til å savne disse produktene?

OPPDATERT: Biltema har sluttet å selge 15mm push-koblingssystem. Dette rørsystemet er mye brukt i båt.

Publisert Sist oppdatert

Biltema førte tidligere 15mm push-koblingssystem som inkluderte koblinger og rør for både varmt og kaldt vann. Systemet passet til rørsysystemene som er i mange fritidsbåter. Systemet var laget av plast og utvalget av koblinger var stort. Systemet kunne monteres uten verktøy. Prisen var betydlig lavere enn tilsvarende systemer som gjerne finnes hos båtbutikkene hvor kanskje den mest brukte er systemet fra Whale.

PEX-slange med overgang

Synkende salgstrend

SEILmagasinet har vært i kontakt med presseansvarlig i Biltema som bekrefter at systemet er på vei ut av sortementet. Det er fortsatt en del butikker som har systemet til salgs, men dette vil ikke bli erstattet etterhvert som det blir tomt i butikkene. Synkende salgstrend oppgis som årsak til at systemet utgår fra sortimentet til Biltema.

Enkelte varehus har fortsatt et godt utvalg av produkter igjen, og for enkelte av delene er det mulig å kjøpe til redusert pris. Det er for eksempel mulig å kjøpe en avstengingsventil til 5 kr. Det er også mange varehus som har igjen den fleksible pex-slangen som benyttes ved tilkobling til armaturer, varmtvannstank og annet utstyr med standard gjenger.

Muligheter for å kjøpe til redusert pris

Oppdatert 15.02.2023

SEILmagasinet har blitt kontaktet av Ecowater. Push-koblingene som Biltema førte var fra John Guest (JS) som er en anerkjent produsent med produksjon i England. Ecowater har tidligere vært en ren importør og leverandør av produktene fra JS, men har nå åpnet nettbutikk hvor det vil være mulig å få kjøpt rørprodukter tilsvarende som på Biltema tidligere. I tillegg vil utvalget også inkludere større rørdimensjoner som 22 og 28 mm. Utvalget i nettbutikken er foreløpig begrenset, men Ecowater opplyser om at de jobber med å utvide nettbutikken fortløpende.