Sam Davies er mest kjent som soloseiler, men blir nå med en båt med fullt mannskap

Sam Davies blir med «Biotherm»

Den meritterte soloseileren blir en reell forsterkning av det franske laget i The Ocean Race..

Publisert Sist oppdatert

Biotherm-skipper Paul Meilhat er klar for en historisk etappe 3 av The Ocean Race, og avslører at Sam Davies blir en del av mannskapet.

Se video

- Vi er veldig glade for å ha Sam Davies med oss fra Cape Town. Hun har rundet Kapp Horn mange ganger, sa Meilhat. - Denne etappen har mange deler - Det indiske hav, Stillehavet, og etter Kapp Horn, det siste strekket til Itajai i Brasil som også kan by på mange utfordringer. Etappen er på 12.750 nautiske mil og er den lengste i The Ocean Races historie. Starten går 26. februar og båtene er ventet i mål etter cirka 34 dagers seilas. «Biotherm» ligger på 3. plass i The Ocean Race etter to etapper, fire poeng bak ledende «Holcim-PRB».

Samantha Davies slo gjennom i shorthandedmiljøet etter at hun i Vendée Globe 2008-09 ble nummer fire og beste kvinne. Båten hennes var da den tredje som krysset mål, men med tidstillegg på 50 timer i forhold til konkurrenten Marc Guillemot måtte hun gi fra seg tredjeplassen. Begge fikk justert seiltiden etter å ha bistått den skadde skipperen Yann Eliès. I 2009 ble hun kåret til Årets Seiler av seilsportsjournalistenes forening.

I Vendee Globe 2020-21 måtte hun trekke seg på dag 26 med kjølskader etter kollisjon med en uidentifisert flytende gjenstand. Hun seilte da til Cape Town hvor skaden ble reparert og fullførte seilasen utenfor konkurranse på tiden 109d 23t 40m.