KNS: Nær 100 personer møtte opp for å høre om Jan Herman Linge.

Boklansering i stappfullt hus

Mikkel Thommessen og Birger Kullmann har skrevet bok om Jan Herman Linge.

Publisert Sist oppdatert

Boka ble sluppet i kombinasjon med KNS sine populære medlemsmøter. Der måtte arrangøren hente frem det som var av klappstoler for at flest mulig av de fremmøtte fikk sitteplass. De fikk en smakebit av bokas innhold, en todelt bok der Mikkel Thommessen beskriver Linges liv, mens Kullmann gjør en analyse av Linges konstruksjoner.

Interessant innhold

Smakebitene gitt under presentasjonen gikk rett hjem blant de fremmøtte. Det traff så bra at forlaget hadde feilkalkulert interessen, og gikk tomme for bøker når publikum etter foredraget ville kjøpe boka. De som fikk kjøpt måtte stå i lang kø for signering.

FORFATTERE: Birger Kullmann og Mikkel Thommessen har skrevet bok om Jan Herman Linges liv og konstruksjoner.
SIGNERING: Alle bøkene forlaget hadde tatt med ble revet vekk i løpet av kvelden.

Forfatterienes favoritter

Begge forfatterene er enige om at Soling og Yngling er Linges største verk, men Thommesen trekker også frem Lærling som en genial båt. Lærling er en kjølbåt for de aller minste, en trygg båt der unge kan seile sammen med andre.

Kullmann trekker frem Fjordling og missil-torpedo-båten Nasty som store verk. Fjordling er blitt en kultbåt, mens militærfartøyet Nasty ble en stor eksportartikkel for Norge.

Kullmann nevner også Fjord Olympic, en båt forfatteren mener har fått for liten oppmerksomhet, og som vil bli et verdifullt samleobjekt.