Bjørnar Erikstad suveren i Kiel

Tre seire på rappen og klar ledelse til Bjørnar Erikstad i Kielerwoche.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Bjørnar Erikstad er stødigheten selv i Kiel.

Etter en litt forsiktig innledning under første dag av tyskernes stormønstring, Kielerwoche, feide Bjørnar Erikstad (Tønsberg) all tvil til side og vant samtlige av gårsdagens seilaser.

– Etter mye venting på land fikk vi tre seilaser i lite vind, og Bjørnar var helt suveren, sier landslagssjef Jan Steven Johannessen.

Tiril Bue i stødig driv

Også to av OL-kandidatene i Laser Radial tester formen i Kiel, og etter at Marthe Enger Eide (Bærum) åpnet best, var det Tiril Bue (KNS) som var best i går – og jevnest. Plasseringene 3-5-3-4 i et felt på 60 båter vitner om trygghet og stødighet i seilingen. Plasseringene gir Tiril Bue en 3. plass sammenlagt. Marthe Enger Eide er nr. 9.

Celine Therese Herud fra KNS ligger på 5. plass, mens Bundefjordens juniorseilere, Caroline Rosmo, Katarina Cezilie Broch og Rebecca Ølmheim ligger på henholdsvis 35., 40. og 44. plass.

I rute

Anders Pedersen seiler stødig i Finnjolle og er nummer 5. Til Kiel har han fått følge av Europajolle-seileren Lars Johan Brodtkorb, som er mr. 14 av 29 deltagere.

Norge har også en enslig svale i Laser Standard, Håvard Katle Fjon, som etter to dager er nr. 33 av 78 seilere. De beste seilerne i denne klassen er på vei til Canada, der VM satrter i Kingston 29. juni.

En skygge

– Kielerwoche er ikke hva det en gang var, sier Jan Steven Johannessen.

Tidligere var Kielerwoche et sted hvor alle verdens beste seilere møttes i OL-klassene,  men Johannessen mener regattaen nå bare er en skygge av seg selv. Deltagelsen er lavere enn før og de beste seilerne glimrer med sitt fravær.