Bjørnar Erikstad og Line Flem Høst ble Årets Seilere

Det formelig haglet med hedersbevisninger under seilerfesten etter Mesternes Mester.

Publisert Sist oppdatert

Årets mannlige seiler: Bjørnar Erikstad, Tønsberg

Tildelingen til Bjørnar Erikstad er et resultat av mange gode prestasjoner i år. Erikstad tok sølv i VM i 2.4 mR, vant World Cup i Miami, tok sølv i europacup i Kiel, sølv i nordisk og han vant sitt 8. NM-gull.

Årets kvinnelige seiler: Line Flem Høst, KNS                                                

Flem Høst har vist en formidabel evne til å komme tilbake etter skader som hindret henne i å seile tidlig på sesongen. Hun har tatt gullmedalje i U-21 EM og sølvmedalje i U-21 VM for Laser Radial.

Årets junior: Mathias Berthet, KNS                                                              

Berthet har prestert noe vi må gå helt tilbake til 1982 for å finne maken til (Njål Sletten gull i Optimist-VM). Han har tatt medalje i Optimist-VM. Noen hevder at Optimist-VM er det vanskeligste VM å ta medalje i overhodet.

Årets forbilde: Kristian Nergaard, KNS               

– Årets forbilde er en pris som på ingen måte kommer til å bli delt ut hvert år. Den er faktisk aldri blitt delt ut før, og jeg tror det kan bli lenge til neste gang, uttalte president i NSF Tor Møinichen. Nergaard er Norges mestvinnende seiler gjennom tidene i internasjonale mesterskap, med 19 medaljer i VM (8-10-1) og 4 medaljer i EM (2-1-1). Bakgrunnen for tildelingen er at Nergaard har levd opp til sin fars utrykk MÅS – Moro å Seile – til det fulle, og fordi har er blitt så utrolig god til å gjøre dette. I løpet av sommeren fikk han sin 23. medalje i internasjonale mesterskap.

Årets trener: Iens Ludvig Høst, KNS

Treneren har vært en god brobygger for å skape bærekraftige treningsmiljøer på tvers av forenings-tilhørighet. Spesielt vil vi nevne samlinger i vinterhalvåret i utlandet, hvor seilere fra «alle» foreninger har vært invitert. Han har engasjert seg sterkt i trenerutdannelse på trener 3-nivå og vært en pådriver for utviklingen av forbundets trenerutdannelse. Han har også påtatt seg vervet som leder av vårt trenerutvalg. Noen av hans seilere har oppnådd meget gode resultater i 2015. Jeg vil spesielt nevne bronse i Optimist-VM, samt gull i Laser Radial-EM og sølv i Laser Radial-VM.

Bragdmerket: Kristian Nergaard, Trond Solli Sæther, KNS og Lars Johan Brodtkorb, Horten

Norges Seilforbunds Bragdmerke deles blant annet ut til vinnere av VM i ISAF-godkjente klasser, enten det er junior eller senior.

I tillegg ble laget som vant den internasjonale finalen i Champions League 2015  hedret. Laget besto av: Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Sigurd Paulsen og Erik Kongshaug