BMW Oracles nye megakatamaran seiler

Om Golden Gate YC får endelig medhold i New Yorks høyestrett om at de neste seilasene i America´s Cup skal gå i 90 fots flerskrogsbåter, har amerkanerne i hvert fall båten klar.

Publisert

En uke etter sjøsettingen av Larry Ellisons 90 fots trimaran BMW Oracle er laget i gang med treningsseilingen. Den famlende debuten fant sted i 3-4 m/sek under revet storseil. - Det føles stort å få denne utrolige båten under seil, sier BMW Oracle sjef og skipper Russell Coutts. - Båten er svært utfordrende og vi må være konservative i  begynnelsen inntil vi har lært mer om båten og dens potensiale. Bare storseilet er på 500 kvm som føres på en 48 meter høy karbonmast. 14 mann var ombord for å manøvrere båten.

Treningen fortsetter ved Anacortes frem til midten av september.

Høyestrett i New York har fremdeles anken fra Golden Gate Yacht Club under behandling. Blir dommen som ble avsagt tidligere i sommer stående, skal de 33. seilaser om America´s Cup seiles i 90 fots enskrogsbåter med flere utfordrere. I så fall blir det neppe regattaseiling for den spenstige trimaranen, men dersom GGYC for gjennomslag for anken, skal de neste America´s Cup seilasene bli en såkalt deed of gift regatta, en konkurranse med flerskrogsbåter mellom forsvarereren Alinghi og utfordrer BMW Oracle der vinneren blir den som først vinner to seilaser. Deretter er det eventuelt planer om å gjenomppta America´s Cup i sin tidligere form med  enskrogsbåterder man åpner for flere utfordringer.

En ny regatta om America´s Cup kan tidligst arranges i mai neste år.

Powered by Labrador CMS