BODØ SEILFORENING

Tidlig start for NOR2018

Påmeldingen er i gang for det trettende Nordland Offshore Race – tomannsregattaen mellom Bodø og Værøy i regi av Bodø Seilforening, over 100 nautiske mil.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen skytes i gang allerede ellevte mai, så det gjelder å få kostet snøen av båtene tidlig i år. Men komiteen har brukt vinteren godt, alt er klappet og klart til å ta i mot båter fra hele Nordland og fra Troms. Selv om det er tidligere start i år, ser komiteen ingen grunn til at ikke antallet båter skal bli som andre år – cirka 25.

De lange værvarslene lover dessuten varmt vær både i april og i mai etter en relativt lang periode med østavind og kaldt vær gjennom vinteren. Den tidlige starten i år skyldes to helger med seilsportsliga i mai og juni.

Thon-hotellet stiller opp i år igjen som regattahotell, og Bodø Havn rydder bryggene nedenfor hotellet for å gi plass til gjestende båter og lokale båter. Jakhelln Båt tilbyr dessuten prisgunstig opptak for spyling av båter. Opplysninger om dette ligger ute på regattaens Sail Race System-side.

Før seilerne går i båtene foran start, er det felles hotellfrokost. Og etter målgang blir det premieutdeling, middag og sosial samling. Underveis trackes regattaen på nett for kritisk gjennomgang av suksesser og fiaskoer foran premieutdelingen.

Nytt i år er klassevise starter fra indre havn. Det har komiteen bestemt for å redusere risikoen for sammenstøt i moloåpningen.

– Vi har luftet dette spørsmålet i miljøet og møtt forståelse for det. Men det er også de som vil savne det spektakulære i massestartene vi har hatt tidligere. Det forstår vi, men vi har valgt å la hensynet til sikkerhet for båtene telle mest, og vi har også vurdert betydningen av å gi konkurrerende båter i samme klasse mest mulig like startvilkår, sier regattasjef Jan Eric Hauge.