Informasjon fra Bodø Seilforening

NORDLYS: Et fantastisk nordlys over natthavnen i Hellligvær.

Seilas med spektakulært nordlys

Vinterseilasen arrangert av Bodø Seilforening ble en seilas med sol, blå himmel og nordlys.

Nils Eldby • Årets vinterseilas ble arrangert 9. til 10. mars. Vi har normalt arrangert vinterseilasen 2 - 3 uker tidligere, men mars kan også være full vinter her nord. Nå ble det ikke helt slik i år, og det kan vel diskuteres hvorvidt vinterseilas er rette begrepet på turen vi hadde.

Hva enn vi kaller turen så ble det i alle fall en veldig fin overfart for de ni båtene som seilte til Hellligvær, en øygruppe vel 20 nautiske mil vest av Bodø. Vi hadde 4 - 5 sekundmeter vind fra øst og temperaturen var 3 - 4 plussgrader. Blå himmel, og sol.

HELLLIGVÆR: Årets vinterseilas gikk til øygruppen Hellligvær på Vestfjorden, 20 nautiske mil vest av Bodø.
HELLLIGVÆR: Årets vinterseilas gikk til øygruppen Hellligvær på Vestfjorden, 20 nautiske mil vest av Bodø.

Fremme på Helligvær ble det laget mat ombord i båtene, og litt utpå kvelden møttes vi på Helsehuset til de fastboende. Øya har en gjestehavn, og vi hadde ingen problemer med å få plass til alle båtene. På vei til Helse­huset ble det tatt mange bilder av seilbåtmaster i spektakulært nordlys. 

Neste dag gikk de fleste av oss en runde på Sørvær, som er navnet på øya der de fleste fastboende på Helligvær holder til. Været var fullt på høyde med det vi hadde dagen før da båtene startet opp og forlot Sørvær. 

Noen båter fulgte leia sørover, og så inn mot Bodø, mens andre båter gikk nordover leia, ut av Helligvær, og så inn mot Bodø. Det var lite vind i starten, men det tok seg fort opp, og vi målte vel 7 - 8 sekundmeter sann vind på kryss inn mot byen. Temperaturen var tre plussgrader. Omtrent det samme som vi hadde dagen før, men det er utrolig hvor stor forskjell det er på om man seiler med vinden bakfra kontra det å seile på kryss.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.