2019: Valkyrjen på kryss ned mot Nupen ved Fleinvær

Uvær stopper regatta

Årets happening for shorthandseilere i Nord-Norge blir avlyst på grunn av heftig værmedling.

Publisert

– Nordland Offshore Race 2023 er utsatt til lørdag 19. august. Det meldes opp i 45 knops vind på Vestfjorden natt til søndag, og når heller ikke oppslutningen var særlig stor ønsker vi å prøve senere på sommeren. Vi håper alle de påmeldte båtene kan stille i august, og at flere av båtene som ikke hadde meldt seg på kan stille når den tid kommer, forteller Nils Elby i Bodø Seilforening.

Starten skulle gått fra Bodøs indre havn, med en bane over Vestfjorden på minimum 100 nm - non stop. Regattaen samler båter fra Trøndelag til Troms, seilere fra hele landet, og er tellende i Seilmagasinets shorthand-ranking.

Grunnen til at de allerede nå har bestemt oss for å utsette regattaen er hensynet til de tre tilreisende båtene fra Harstad som ville måttet starte fra Harstad i ettermiddag med 15-20 sekundmeters vind rett i mot.

– Vi håper å se dere i august under litt bedre forhold. Bodø Seilforening vil refundere utgiftene båtene har hatt på påmelding.Været lokalt i Bodø lørdags formiddag ser ikke så ille ut så vi legger ut alternativt arrangement på Facebook-gruppen Bodø Seil, sier Elby.

Bildet er fra 2019 hvor hvor Valkyrjen er på kryss ned mot Nupen ved Fleinvær. Neste legg opp mot Værøy ble straks verre, og av de 19 båtene som startet regattaen var det bare 7 som fullførte. Været den gang var noe bedre enn det de melder nå