BODØ SEILFORENING

Seilsportsliga-stevner forberedes i Bodø

Siste helg i mai og første i juni arrangerer vi første runde av seilsportsligaen med henholdsvis Eliteserie og 1. divisjon. Planleggingen er godt i gang, og opplegget er i grove trekk på plass.

Publisert Sist oppdatert

Bodø Seilforening ønsker å synliggjøre ligaseiling for folk flest og media. Seilsportsligaen har tidligere vært varierende synlig fra gang til gang og fra sted til sted.

Vi vil gjøre seilsportsligaen synlig i byen to helger, og dessuten i uka mellom. Det jobbes nå med å få laget en stevneavis distribuert sammen med Avisa Nordland. Bodø Seilforenings aktiviteter, regattaer, grupper og seilsportsligaen skal presenteres med tekst og bilder, sammen med reklame som skal finansiere avisa.

Dette er første gang et nasjonalt stevne legges så langt nord. Det blir et stort arrangement for ei lita forening som Bodø Seilforening – ikke i antall deltakere, men med inntil 42 korte baneseilaser på to dager, blir det mye nytt.

Det blir viktig å få med en god gjeng fra foreningen for banelegging, startbåt og mannskapsbytte på banen.

Dømming på banen og starter får vi hjelp av NSF til. Men Bodø Seilforning og frivillige vil fylle de resterende oppgavene. Vi har nå løsninger på de fleste utfordringene; transport av J/70, leie av RIBer og stevneområde.

Velvilje og godt samarbeide med Bodø havn har vi, med bryggeplasser og alternativ bane på indre havn om det blir mye vind.

Vi satser på storskjerm med resultater på utsiden av Molostua, og egen speaker med forklaring på hva som skjer. Vi jobber også med å få til droner og direkte video fra seilasene.

Kompakt blir arrangementet også:

SENTRALT OG KOMPAKT: Thon Hotel (1.) og Molostua (2.).
  • 12 minutter å gå fra flyplassen til stevneområdet
  • rimelig pris for 1, 2 og 3 personers rom på Thon Hotel Nordlys (om ledig ved ankomst får du rom mot havna og midnattssol)
  • middag, pub og video-oppsummering lørdag kveld
  • båtene ligger rett utenfor hotellet
  • ett minutt fra Thon Hotel til regattaområdet, kiosk, telt og SAP-resultater

For mange blir Bodø et nytt sted, så hvorfor ikke ta med familie? Det er lyst døgnet rundt og nesten midnattssol. Byen byr på et spennende flymuseum, RIB-tur til Saltstraumen, fjelltur til Keiservarden, et av verdens flotteste bibliotek, Kjerringøy handelssted og mye mer.

Ligaseiling og J/70 er fartsfylt med mye action, og håpet vårt er at unge og voksne i byen får se dette og får lyst å prøve.

Kanskje får vi flere med om bord i J/80ene våre utover sommeren?