MESSE: I slutten av januar blir igjen Düsseldorf verdens båthovedstad når den enorme innendørsmessen åpner i 16 store haller.
MESSE: I slutten av januar blir igjen Düsseldorf verdens båthovedstad når den enorme innendørsmessen åpner i 16 store haller.

Tunge navn vender tilbake til Düsseldorf

Mange europeiske båtmesser sliter, men giganten Boot Düsseldorf har fortsatt troen.

Etter flere år med korona-stengninger og et merkbart spinklere arrangement under gjenoppstarten i 2023, melder arrangørene at bransjeinteressen nå er stigende. På et pressemøte i London nylig kunne Boot-sjef Petros Michelidakis erklære at tunge navn som Hanse, Windy og X-Yachts kommer tilbake, i likhet med flere andre, ikke navngitte storaktører.

Messen arrangeres 20. - 28. januar 2024.

Ifølge IBI News’ dekning av møtet avslørte Michelidakis også at den brasilianske produsenten Schaefer Yachts messedebuterer med tre båter som et ledd i arbeidet med å etablere merket på det europeiske markedet. 

STOR: Hanse 410 er den tredje og minste modellen med ny fransk konstruktør. Det er en enorm 40-foter. Prisen starter på 251 000 euro uten moms.
TYSK: Hanse 410 er den tredje og minste modellen med ny fransk konstruktør. Det er en enorm 40-foter. Båten blir nok et trekkplaster under messa.
DANSK: Xc47 er første modell utviklet av internt designteam. Båten skal friste dem som vil seile langt, raskt og komfortabelt. 47 foteren koster 785 000 euro.
DANSK: Xc47 er første modell utviklet av internt designteam. Båten kan du se i Dusseldorf i januar. Båtenb er også nominert til Årets Båt i Europa.

Boot Düsseldorf er verdens største innendørs båtmesse, lokalisert midt i en svært tett befolket del av Tyskland og med kort vei til både Benelux-landene, Sveits og Frankrike. Messen har typisk besøkstall på en en kvart million gjester i de 16 giganthallene, der rundt 1500 utstillere viser alle typer båter, fra den minste kajakk og opp til virkelig digre yachter som blir rullet på spesialvogner opp fra Rhinen.

Et sentralt emne for Boot 2024 blir ifølge Petros Michelidakis vern og beskyttelse av av havområder og nyskapende, bærekraftig teknologi, temaer som i mange år har vært viktige for mange av innovatørbedriftene som også finner vei til Boot Düsseldorf.

SEILmagasinet har lange tradisjoner for å rapportere fra Boot Düsseldorf, og planlegger også i 2024 å flytte redaksjonen til Rhinens bredder noen dager for på gi full dekning av det som skjer på Europas trolig viktigste messe.