Tide 36 – Klassisk og dyr

Marc-Oliver von Ahlen har tegnet en båt for alle som mener utviklingen går feil vei.

Publisert Sist oppdatert

Tide 36 er konstruert for å seile raskt. 36 foteren er lett og smal, og har stort seilareal i forhold til vekten. Båten fikk bra omtale i tyske Yacht, og er en av flere båter på Boot jeg så frem til å studere. Det er gøy at noen tenker annerledes, og det er helt klart et marked for båter som har gode gamle kvaliteter.

Lavt fribord

Elegante båter har lavt fribord. Det har også Tide, men det stjeler volum under dekk. Konstruktøren har ikke forsøkt å utvikle en turbåt for charter, tvert i mot. Dette er mer en helgeseiler, perfekt for et par, og kanskje to barn. Båten har en fin forpigg, hyggelig salong, bra bysse og stort bad. I stede for akterlugar har båten en stikkøye. Benkene i salongen er også korte, under to meter.

KLASSISK: Tide har et smalt skrog med lav fribordhøyde. Det gir lav vekt og et lettdrevet skrog.
KLASSISK: Tide har et smalt skrog med lav fribordhøyde. Det gir lav vekt og et lettdrevet skrog.
INNREDNING: Hyggelig salong, stor bysse og et stort bad og en bra forpigg.
INNREDNING: Hyggelig salong, stor bysse og et stort bad og en bra forpigg.

Stor cockpit

Cockpiten er høyt prioritert, og bak cockpiten har også båten et flott lite akterdekk. Benkene er lange og komfortable, og du sitter også godt på cockpitkarmen mens du styrer. Rorkult kler båten, og storseilskjøtet trimmes rett på løygangen hvor det er fin og grovhaling. Fokka er selvslående.

Begeistrer

Tide 36 er en båt som begeistrer, men det er også en båt som jeg mener ikke er helt i mål. Fribordet er litt for lavt, og overbygget litt for høyt for å treffe min smak. Jeg syns også det er dumt at benkene i salongen ikke er to meter, men setter pris på de lange benkene i cockpiten. Kanskje båten burde vært 37 fot.

Båten holder høy finish, og stilen under dekk begeistrer også, men fem millioner kroner er mye.