Bra seiling av Full Medal Jacket i Key West starten

Eivind Melleby, Lars Horn Johannessen, Kristian Ruth og Petrus Eide fikk en fin start på regattaen i Key West

Publisert

Bildet over, foto Joy Dunigan

Dag en ble en meget utfordrende for seilerne i Key West der det tidvis  var lite vind og mye urolig sjø. Lagene måtte kjempe seg gjennom vindhullene i 3

til 5 m/sek.

«Full Medal Jacket» tok ledelsen på først kryss og var først på topp merket etter en god start og god fart med nye 3DL seil fra North Sails. På første lens ble de tatt igjen av Uka Uka (ITA) som fantg mer vind på høyre siden etter en tidlig jibb etter toppmerke rundingen. På neste runde så smatt også «BluMoon» forbi, noe som kunne skyldes sjøgress på den norske båtens kjøl da det er svært mye av dette og "kelp cutter" må brukes ofte. Etter match racing inn mot mål som ble vunnet av «BluMoon»  fikk FMJ  3.plass i første løp.

I andre seilas forlenget arrangørene banen med en halv runde og dette utnyttet FMJ på siste kryss inn mot mål. FMJ hadde ligget som åttende båt i to runder da de seilte inn i mere bris på venstre siden og endte på 4.plass.

Etter en treningsøkt i helsestudio skal laget gjennomføre en debrief sammen med treneren Petter Mørland Pedersen som har filmet alle merkerundingene. Deretter blir «after sail» og debrief med arrangørene om vindforholdene i dag og for i morgen.

Kristian Ruth storkoser seg ombord og har virkelig gjort jobben som taktikker i dagens utfordende forhold.

Sammenlagt leder «BluMoon» foran «Uka Uka» og «Full Medal Jacket».

Peer Moberg ligger på 9. plass etter to seilaser.

Resultater

Powered by Labrador CMS