Bra sesongstart brettseilere

I skiftende nordavind i lette vinder ble det gjennomført to bra regattadager i Horten.

Publisert

Det ble en meget bra sesongstart for juniorbrettseilere og våre RSX seilere i helgen. Utover RSX har Norsk Brettseilerklubb i år besluttet at også juniorklassen BIC med Raceboard skal ha to felles NC arrangement med øvrige jolleklasser denne sesongen.

JUNIORER VISER VEIEN I SANUK CUP

Nærmere 20 BIC seilere deltok i helgen i alderen 11 år og opp til 16 år. Med deltakere fra Sola, Asker og KNS. Regattaen som innledet SANUK CUP og ble en fin start på regattasesongen for samtlige deltakere. Felte seilte stadig bedre utover serien som til slutt talte 7 seilaser. Og det var tydelig å se at flere har vært aktive med vintertreningen i år. I klassen U17 ble det spennende og jevn seiling mellom Fabian Wilkens Solheim fra KNS og Nora Lindland fra Sola Brettseilerklubb. Fabian hadde beste plassering i siste seilas og vant da U17 klassen knepent foran Nora og med Arthur Ulrichsen fra KNS på tredje plass. I U15 vant Markus Wiik Jensen fra Sola BSK foran Georg Knutsen og Christopher Aubert fra KNS. Og i U13 var Thedor Sundby fra Asker best foran Celine Føyen fra KNS. Det er nå nærmere 70 juniorer på BIC brett i Norge og det forventes enda flere deltakere når det blir litt mer sommerlig og alle har kommet i gang med treningen. I Raceboard klassen var Hovda brødrene fra Karmøy som vanlig på hugget og viste god seiling hele helgen.

RSX MED DE BESTE PÅ PLASS – SEBASTIAN SUVEREN

RSX viser at det er en gruppe med store ambisjoner som jobber meget hardt om dagen og hvor det er stor progresjon. Det ble seks seilaser for RSX seilerne hvor Sebastian Wang Hansen fra KNS var suveren og vant alle seilaser etter å ha kommet tilbake fra ISAF World Cup i Hyres med en sterk 33 plass og topp 5 plasseringer i enkeltseilaser. Det følger på yngre seilere bak de beste som har trent meget hardt i vinter med diverse samlinger som Harald Fæste og Sigurd Kalvik fra KNS. Sigurd vant juniorklassen denne helgen. Maria Mollestad fra KNS ble ikke uventet best av jentene foran Katrine Feragen fra Arendal. Og sammen med Sebastian går hun en meget spennende sesong i møte. Våre to OL håp på brett Sebastian og Maria er bedre forberedt enn noen gang og sammen med nå den nye Polske treneren Jerry på plass skal er plattformen bra. Det blir også spennende å følge Sigurd denne sesongen som har trent knall hardt denne vinteren.

Powered by Labrador CMS