VANNLEKE: Decathon Tamahoo er et oppblåsbart padlebrett med en unik rigg som gjør windsurfing enklere.
VANNLEKE: Decathon Tamahoo er et oppblåsbart padlebrett med en unik rigg som gjør windsurfing enklere.

Utstyr for de ferskeste

Franske Decathlon har utviklet nytenkende windsurfingutstyr som gjør det lettere å lære.

Publisert Sist oppdatert

Brettseiling fikk tusener av ungdom til å seile på 80-tallet, men sporten mistet sin bredde da utstyret ble for avansert. Det ble dyrt, og krevende å lære. I dag er brettene blitt enklere, men Decathlon går noen hakk videre, samtidig som prisen også er lavere.

Må pumpes opp

Både brett og rigg er oppblåsbart. Utstyret kan bæres på ryggen, og transporteres på bussen. Brettet veier er 2,2 meter langt, en meter bredt og veier bare ni kilo. Riggen kommer i to størrelser, og veier rundt fire kilo. Alt du trenger er en pumpe.

Slipper å jibbe

Det finnes oppblåsbare brett med kjøl egnet for windsurfing, og det finnes oppblåsbare rigger. iRig fra DuoTone er en slik rigg som fungerer overraskende bra. Men utstyret fra Decathlon er annerledes. Brettet leveres med en kjøl og to finner. Det er ingen forskjell mellom baug og hekk, og brettet kan seiles begge veier.

Seilet har heller ingen definert retning, og er like bra den ene veien som den andre. Med det nye utstyret er det mulig å seile frem og tilbake uten å baute eller jibbe. Løsningen er utviklet for at det skal bli enklere å lære windsurfing.

Ikke for dyrt

Brett og rigg selges hver for seg. Brettet koster 350 euro mens riggen koster 300, tilsammen 650 euro, eller ca 7000 kroner, avhengig av eurokurs.

FARERIKT: Utstyret koster ca 7000 kroner.
FARERIKT: Utstyret koster ca 7000 kroner.