BRILLE: Garmin Nautix? In-view Display settes på brillen.

Se tallene på brillen

Moderne seiling handler om å seile optimalt, og for å vite det, kreves det tall. Dette serverer Garmin på en ny måte.

Publisert Sist oppdatert
TALL: Enheten kan vise en rekke ulike tall fra båtens instrumenter.

Normale båter kan seiles i blinde. En dyktig seiler føler det på kroppen når det seiles optimalt. En erfaren sjømann kan lese vindstyren bedre av bølgene på vannet, enn hva vindmåleren i maste toppen klarer.

Slik har det vært, men ingen ting er som før. Instrumentene har blitt bedre, og en god autopilot klarer å styre bedre enn en sliten rormann. Soloseilere på toppnivå mener det er bedre å bruke armene på å trimme seilene, enn på å styre.

Høye hastigheter

Moderne båter som planer skaper også nye utfordringer. Når du planer av gårde i 15 knop og syns det går vannvittig fort, så er det mulig konkurrentene seiler i 18 knop. Det er vanskelig å få følelsen av om du seiler optimalt med moderne superraske båter. Derfor er man avhengig av tall. På slør kan bare få grader kursendring bety mye på båtfarten, og om man taper eller vinner. Nøyaktige data fra kalibrerte instrumenter er i dag en selvfølge for regattaseilere på høyt nivå. Men det må også være enkelt å lese disse dataene. Det er har Garmin Nautix™ In-view Display kommer inn.

Festet på brillen

Garmin Nautix™ In-view Display er en skjerm du kan feste på brillen. Den får inn dataene fra båtens sensorer trådløst, og har innebygget batteri. Det gjør at du ser viktig informasjon hvor enn du er i båten.

Enheten er vanntett, og har batteri som skal vare i 8 timer. Enheten lades via USB-kabel. 

TALL: Enheten kan vise en rekke ulike tall fra båtens instrumenter.