Bronse for «Full Medal Jacket»

Eivind Melleby og mannskapet fikk en flott avslutning på Key West Race Week og serilte seg opp til 3. plass sammenlagt. Her er Petrus Eides rapport.

Publisert

Siste dag ble akkurat slik «Full Medal Jacket» ønsket seg. Tre race med noe mer vind å "lene" seg mot og en fantastisk avslutning med pallplassering og masse ære samt flotte premier.

I fire dager har seilerne slitt med vanskelige forhold og det har på mange måter vært likt for alle. FMJ har hatt mange flotte første krysser men ikke helt klart å holde på plasseringen. I dag ble det på noe annerledes. Selv med gode starter måtte det jobbes hardt mot verdens beste Melges 24 seilere for å hevde seg men det gav resultater til slutt.

I hele uken har laget jobbet med å opparbeide seg båtfart og i dag så fikk det norske laget svar på alle tester og forberedelser med seilmaker. I første seilas plukket de båter og avslutte en match racing duell som Italienske Audi-laget vant men 3.plass var allikevel ett godt resultat.

I andre racet tjuvstartet FMJ og kom ut sist etter en tung retur bak til startlinjen. Laget satte inn ekstra giret og seilte en fantastisk seilas og endte opp med å kjempe om 4.plassen som de tapte mot BluMoonb (SUI). Kristian Ruth viste i dette racet hvorfor han er en av norges beste seilere og taktiker gjennom denne prestasjonen kombinert med ett krigersk mannskap som virkelig ville vinne.

Siste race ble avsluttet med stil. FMJ vant starten i le men måtte kjempe seg inn i kampen på høyre side og tapte mye den første runden. Ved siste bunnmerke seilte lage ut på høyre banehalvdel som eneste båt og fikk med seg ett vindskift og mere vind. Resultate var første båt på toppmerket og til slutt ett mesterlig seier som gav laget medalje på jakken.

FMJ tar med seg mange gode erfaringer og god selvtillit på båtfart og ro i laget med hensyn til å prestere når det virkelig gjelder. Eivind og Petter setter seg i bilen mot Miami og neste race sammen med Kristian Ruth og Petrus Eide og Lars Horn Johannessen tar første fly hjem til familie og jobb.

Laget som med unntak av Kristian Ruth som seilte isteden for Espen Stokkeland, er identisk med bronselaget fra VM i 2009 fikk dermed den oppkjøringen de trenger før VM senere i år. Nordmennene endte på plassene bak de to lagene som har dominert Melges 24 klassen de siste årene, sveitsiske «Blu Moon» og italienske «Uka Uka Racing». Peer Moberg som seilte sammen med Bruce Ayres og Vince Brun ble nr. ni i regattaen.

Se sluttresultatene her

Powered by Labrador CMS