Bronse til Tomasgaard

Herman Tomasgaard avsluttet det franske Lasermesterskapet i stor stil og sikret seg bronsemedalje i konkurranse med 161 andre Laser Radial seilere.

Publisert

Med plasseringene 1, 9 g 2 på avslutningsdagen gjorde Hermann Tomasgaard nok et byks oppover på resultatlisten, og endte på en klar bronseplass i et meget stort felt der mange av de kvinnelige OL seilerne deltok. Dette er en stor prestasjon og bekrefter at Tomasgaard er en av Norges mest lovende unge seilere og at når han får litt mer vekt på kroppen, er en klar kandidat til Laserklassen i OL 2016.

Det jobbes virkelig bra i Laserklassene nå og med Peer Moberg på plass som NSF trener i klassen har man fått topp kompetanse inn i trenermiljøet. Resultatene begynner å synes. Tidligere i år vant Tiril Bue ungdoms VM i Laser Radial, og i det franske mesterskapet som ble avsluttet i Hyeres igår, hadde vi norske seilere blant de ti beste i alle klasser.

Foruten Hermann Tomasgaard, ble Celine Herud nr 6 i 4.7 og Mathias Mollatt tok en sterk 9. plass i Laser Standard, riktignok med tre tyske, tre svenske og en dansk seiler foran seg. Mollatt viste at han sammen med Kristian Ruth er en spennende kandidat til OL 2012 i Weymouth og de to seilerne (Ruth var ikke med i Frankrike) vil trolig utkjempe mange tette dueller før den tid. Og bak dem er det flere på lur, en av dem Henrik Begby som ble nr 27 i Frankrike.

Laserjentene gjør også bra fremgang. Kristine Strandenæs ble igjen best av de norske med 17. plass, Rett bak endte Marthe Enger Eide på 21 plass, Tiril Bue ble nr 37, foran Kristine Kullmann på 38., mens den superlovende Line Flem Høst kom akkurat utenfor gullfinalen på 61 plass. I 4.7 har vi altså Celine Herud med sin 6. plass.

Det er i sannhet mye å bygge videre på. Nå skal seilerne benytter vintermånede til trening for det smeller igang med regattaer på sydlige breddegrader allerede rett over nyttår.