Fra arkivet: Granada 27

VIND: Granada 27 fikk etter hvert en dypere og tyngre kjøl som gjorde båten mer sjøsterk.

Populær familiebåt fra seilingens gullalder

Granada 27 kom på markedet i 1976 som fremtidens familiebåt og bidro til å øke både seilingen og den moderne «familie- og racerbåten». Over 500 båter ble raskt produsert. Derfor er det mange brukte båter på markedet i dag.

For 15 år siden tittet danske Henrik Hansen på en brukt Granada 27, en båt populær i Danmark og i Norge. Den gangen måtte ut med ca 100 000 danske kroner for en slik båt. I løpet av de siste årene har det ligget 5-6 slike på Finn, og da har prisen ligget på rundt 20 000 kroner. Vi fant nå en slik båt på Boat24. Den ligger ute til heftige 12 800 euro. Kjøper du den, og momser den inn i landet ender du opp på 180 000 kroner, ti ganger mer enn hva en slik båt er verdt i Norge, og samme pris som båten kostet ny i 1984. Granda solgte også bra av storesøsteren på 31 fot, samt en lillesøster på 23 fot. 

Båtene som har ligget til slags i Norge har vært slitt, men med nye seil, en påhengsmotor, og en grundig opprydning så er dette en grei båt for start på et båtliv. Saken ble presentert over fire sider. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER