Bruktbåt
SELGER: Henning Eskeland solgte sin Hanse 375 på under ett døgn

Kjøpere i kø for en brukt Hanse

Det ble et rush av meldinger og telefoner etter at Henning Eskeland la ut sin Hanse 375 til salgs. Kjøperen bodde i nabolaget.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har alt kjøpt ny båt, og håpet på et kjapt salg av min gamle. Jeg ville derfor ikke legge prisen for høyt, forteller Eskeland til SEILmagasinet. Han har vinterplass på samme brygge som X-362 «Xoco». 37-foteren er fra 2011 og Eskeland har hatt båten i syv sesonger. Den ble lagt ut for salg til 950 000, men ble solgt for en million. 

Kjøpere ville ha båten

– Det var helt vilt. Kjøpere vil ha den uten å se på den. Folk satt seg i bilen for å kjøre timesvis. Jeg la ut annonsen sent torsdag, og fredag var den solgt. Da hadde jeg hatt to visninger, og ville bli ferdig med det, forklarer selgeren. Han skjønte at han hadde lagt prisen litt lavt, men i stede for å sette i gang budrunder, så spurte han den første som hadde sett båten, en fra nabolaget om han ville ta den for en million kroner. Det ville han. Mye tyder på at det er mange som ønsker en kurrant brukt seilbåt. 

ANNONSE: Stor cockpit og cockpitkalesje er noe markedet vil ha.

.Krysser av mange bokser

OPPGARDERT: Båten fikk nye seil i 2023, og har også en Code 0.

37-foteren fra 2011 er meget velholdt, og er fortløpende oppgradert. Den har åpnet cockpit med doble ratt, litium batteribank, baugpropell, cockpitkalesje og ikke minst, nesten nye seil samt code 0. Det er tydelig at båten er i den størrelsen, og har mye av det utstyret markedet vil ha. 

– Jeg har vært svært fornøyd med båten, og den har blitt brukt mye. Nå vil jeg bruke båten enda mer, og seile lengre, og har derfor kjøpt en 46-foter, forteller selgeren. 

Eskeland har en venn som også har solgt en Hanse. Han hadde en Hanse 388 fra 2019. Den ble lagt ut i høst, uten napp, men ble raskt solgt i år. Båten er en nyere versjon av Hanse 375, med mer volum i skroget. 

Lavt verditap

Henning Eskeland fikk nesten det han betalte for båten brukt i 2016. Verditapet har vært lite, men han har også brukt en del penger på nytt utstyr på den i løpet av de syv sesongene båten er blitt brukt. 

Forskjellen da og nå, er at bruktprisene lå langt tettere opp mot hva en ny båt koster. Hanse kommer nå med en ny 36-foter. Prisen på den starter fra 2,6 millioner, men antagelig komme kjapt over tre millioner kroner med nødvendig oppgradering.