ARKIV: Testguiden gjør det enklere å finne tester av båter du vil vite mer om. Den er nå utvidet med 173 tester.

Testguiden med utvidelse

I forrige uke vokste vår database med båttester med 173 seilbåter. Det er bare en start.

Publisert Sist oppdatert

Det er båter fra år 2000 til år 2010 som er fylt opp i databasen over tester vi har gjort i SEILmagasinet og Seilas opp gjennom årene, men også tre tester fra vårt ferskeste blad.

I vårt lokale testarkiv har vi tester tilbake til 70-tallet som PDF, men de eldste har ikke redigerbar tekst. I fjor publiserte vi en test av Smiling i forbindelse med Jan Herman Linge-jubileet, en test fra 1974, som viste at vi kan hente frem gammelt stoff. Utfordringen er tid.

Digitalt arkiv

Helt siden 1995 har vi arkivert blader elektronisk, og har bilder og tekst fra hvert blad i mapper. Den gangen brukte vi film i kameraene, men bildene ble scannet og arkivert. Det gjør jobben med å publisere artiklene enklere.

Test fra arkivet

De siste årene har vi publisert en test fra arkivet på torsdager. Det er disse som nå er lastet opp i testguiden. Vi vil fortsette å publisere tester fra arkivet i tiden fremover, og vi har mye å ta av. Disse testene lar vi ligge åpne den første uken etter publisering, men blir etter hvert en pluss-sak.

Tips oss

Er det spesielle båter du ønsker å lese test av, så er det gode sjanser for at vi har den liggende. Send oss en mail, og er det noen ønsker som utpeker seg, så skal vi publisere disse fra arkivet.

Du finner testarkivet her