LINE HONOUR: Første båt i mål er gøy, selv om vi ikke nådde opp på korrigert tid. Det er morsomt med gode resulater, men det viktigste er å komme på fjorden å ha det gøy.
GENNAKER: Spinnaker lønner seg i regatta, men gennaker er bedre for tur. Det hjelper å sette gennakeren på bom på romme vinkler, men måltallet blir litt høyere.
LETT: Båten går bra i skiftende vind, og plukker opp små drag. Slik har mange av regattaene denne sesongen vært.
KRYSS: Twostar 36 er best i lett vind, men nytt storseil har gitt bedre egenskaper når vinden øker.
SEKK: Lettvindsgenua er en fordel under slike forhold. Tunge seil krever mer vind for å fylles. Skjøtene byttet vi om til hyssing.

Regatta gir mestringsfølelse

Toppresultatene er langt unna, men regattaseiling har gjort meg til en tryggere skipper.

Publisert Sist oppdatert

Du trenger ikke en ny båt for å vinne regattaer. Det kan være lettere å sanke pokaler ved å kjøpe en god bruktbåt og bruke penger på seil. Da jeg kjøpte min Twostar 36 brukt i 2009, hadde jeg ikke regattaseiling i tankene. Båten var sliten, og det måtte mye kostbart utstyr til for å få den regattaklar. Jeg har heller ikke hatt regattaseiling som mål under oppgraderingen av båten, men etter å ha fått nye seil i 2013, fikk jeg tenning. Da hadde jeg også lært båten godt å kjenne, og jeg hadde seilt den mye – også med gennaker – alene.

Det har helt klart vært short­handed-seiling som har fristet mest. Det krever mindre forarbeid og organisering, men er mer krevende under selve regattaen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER