Northern Quest, Ragnar Kvams Boström 37.

Søker eldre svenske turseilere

SEILmagasinets testguide har doblet trafikken sammenlignet med fjoråret. Trafikken viser at leserne vil lære mer om båter fra 80-tallet.

Publisert Sist oppdatert

Det ligger nesten 500 seilbåter ute på finn.no, og halvparten av disse er fra 70 og 80-tallet, gullalderen for båtindustrien, og nå båter som du kan kjøpe for prisen av noen få flybilletter. 

Populære tester

SEILmagasinet sitter på tester helt til takle til 70-tallet. Mange av dem har vi hentet frem fra arkivet og publisert på nytt digitalt. Disse har emneknaggen «Test fra arkivet» og du finner de seneste her. 

De mest populære båtene har vi også laget nye bruktbåttester av, eller omtalt på andre måter. Siden 2019 har vi i hvert nummer trukket frem en båt vi mener er verdt å vurdere. I disse sakene har vi snakket med båteiere av denne typen, og hentet frem våre egne gamle tester, og gjort en ny vurdering. Her har vi plukket båter som det ble solgt godt av i Norge, og ofte tilgjengelig på bruktmarkedet. 34 båter har vi omtalt siden starten av serien. Den nyeste er om Beneteau First Class 8.

Vi har også hatt en populær «Båten min» serie, hvor vi har skrevet om personer, og om valg av båt. Du finner «Båten min»-sakene her. 

De meste søkte

For ett år siden var det tester av ulike Bavaria som dominerte listen over mest søkte båter på SEILmagasinets testguide. På topp ti-listen er fem av disse svenske turseilere fra 70 og 80-tallet, og de tar de fire første plassene. Fire av båtene er Bavaria, som er det mest populære merket, og en Beneteau. På listen finner vi også en norskprodusert båt, Columbia 66. 

Kjent forfatter

Boström 37 topper søkslisten. Saken vi har om denne båttypen er en «Båten min» artikkel om forfatter Ragnar Kvam og hans »Northern Quest», en båt han var på jordomseiling med i 14 år, og som han i senere  år har seilt i Nord-Norge. Ragnar Kvam som skriver fast i SEILmagasinet har gitt ut bøker om jordomseilingen, og sist, om å seile i Nord Norge. Det er kanskje den nye boka som har ført til at flere har brukt SEILmagasinets Testguide for vite mer om Boström 37. 

Les også

Her er listen (med linker)

1 Boström 37

Hallberg-Rassy 29

3 Maxi 84

4 Fantasi 37

5 Bavaria 37

6 Bavaria 35 Match

7 Albin Cumulus

8 Columbia 66

9 First 31.7 

10 Bavaria 40

Sjekk ut vårt testguide

SEILmagasinet har samlet våre historiske tester i et lett søkbart arkiv. Det er en gullgruve om du søker etter bruktbåter. Våre tester kan gi en verdifull kompetanse når du vurderer ulike modeller. 

SEILmagasinets testarkiv

.