Test fra arkivet: Farr 525

Kostbar seilglede

BSI Marines nyeste satsning har en prislapp på nesten 10 millioner. Men selv om Bruce Farr står bak linjene på Farr 525, er det ingen innovativ og futuristisk båt. 52-foteren er en solid turbåt bygget på velprøvde prinsipper. For pengene får du svensk håndverk i toppklassen og det beste av utstyr.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 15 år tilbake og funnet en test av Farr 525. Testen ble skrevet og utført av Axel Nissen-Lie , og ble publisert i Seilas 1-2005. Farr 525 ble ingen suksess for verftet i Lysekil. Verftet fikk øknomiske problemer og ble til Erixon Technoyachts AB som aldri klarte å få sving på sakene. Vi syns 10 millioner var mye penger i 2005. I dag vil en slik båt koste det dobbelte. Men du kan kjøpe en brukt Farr 525 i Hellas for 3,5 millioner kroner.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Skroget er elegant, moderne, og har konservative linjer. Den er bred i hekken, men ikke ekstremt. Baugen har en klassisk vinkel. Linjene mer ut fra estetikk enn hva datamaskinen til Bruce Farr anbefaler. Rettere baug og en bredere hekk ville nok gjort båten enda raskere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS