Seilas står til rors.
Christian, Peder og Yngve, alle med i Whitbread seilasen i 1981/82 med «Berge Viking»

På mimretur med «Berge Viking»

Det er i år 30 år siden 57 foteren deltok i Whitbread Round the Word Race. Nå er båten og mannskapet som seilte den på vei til Alicante og klare for gjensyn med gamle konkurrenter.

Publisert Sist oppdatert

På vei mot Alicante hadde vi idag en praktfull seilas med «Berge Viking» fra Barbate til Gibraltar. Friskt, til tider opp mot 34 knop og rett i nesa, men en topp dag «på fjorden» med Whitbread veteraner og Seilas´ gamle grå.

«Berge Viking» skal være med i Legends regattaen umiddelbart før starten på Volvo Ocean Race tidilg i november. Her møtes 10-12 gamle konkurrenter, hovedsaklig fra den gang jorden rundt regattaen het Whitbread Round the World Race. En døy håndfull av tidligere Whitbread- seilere tatt båten fra Norge etappevis. «Berge Viking» passerte idag Europas sydligste punkt, Tarifa, og er nå på vei inn i Middelhavet. Det er god tid til båten skal være i Alicante, og skipper Peder Lunde jr har lagt opp til en hyggelig mimretur for sine gamle seiervenner.

Imorgen blir «Berge Viking» liggende i Gibraltar, onsdag setter båten kurs for spansk Afrika, før deler av mannskapet, herunder Seilas´ utsendte, settes i land i Marbeilla for hjemeise. Laget samles på nytt i Alicante tidlig i november der blir regattaen og festligheter for Legends-båtene arrangeres i forkant av starten på Volvo Ocean Race 5. november.