Båtsponsorer danner ny regatta

Sponsorene bak tre av verdens fremste soloseilere danner ny jorden rundt regatta

Publisert

Sponsorene bak Francois Gabart (Macif), Thomas Coville (Sodebo) og Armel Le Cléac`h (Banque Populaire) går sammen om å danne en ny jorden rundt regatta for soloseilere. Forutsetningen for å være med er at du har en flerskrogsbåt på mer enn 80 fot.

Regattaen som planlegges med start i 2017 har foreløpig ingen organisasjon bak seg og det er heller ikke berammet noen havn for start eller innkomst

Dona Bertralli og Yann Guichard med «Spindrift Racing», Francis Joyon med «IDEC» og Lionel Lemonchois med «Prince de Bretagne» er også mulige deltakere i regattaen som man håper vi samle 5-6 båter.

Presidenten i Macif, Jean Bernard le Boucher deltar i disse dager sammen med Francois Gabart på World Yacht Racing Forum i Gøteborg. Under gårsdagens paneldiskusjon om hva sponsporene forventet å få ut av sine avtaler med seilerne gikk det frem at Macif som har 9000 anstatte hadde særlig utbytte av at de ansatte knyttet seg sterkere til organiasjonen ved et slikt engasjement, samtidig som eksponeringsverdien var betydelig. For Vendee Globe seilasen der mer enn halvparten av båtene bryter løpet regner sposnorene med å ta ut alle verdeier av prosjektet før og under starten, og en eventuell gjennomføring og sluttresultat kommer som en bonus.

Byggingen av Francois Gabart og MACIFs nye trimaran er satt til CDK Technologies med produksjonsstart i februar 2014. Båten blir ca 30 meter lang, 20 meter bred og med en mastehøyde på 35 meter. Seilareale på kryss, 600, og unnavind 700 kvm.

Powered by Labrador CMS