BUNDEFJORDEN RUNDT: Den tredje regattaen i Indre Oslofjord Big Boat Race er Bundefjorden Rundt 21. mai.
BUNDEFJORDEN RUNDT: Den tredje regattaen i Indre Oslofjord Big Boat Race er Bundefjorden Rundt 21. mai.

Bundefjorden Rundt er neste i rekken

De to første regattaene er allerede unnagjort i Indre Oslofjord Big Boat Serie. Nå står snart Bundefjorden Rundt for tur.

Publisert Sist oppdatert

Nesodden Seilforening tok for noen år siden initiativet til regattaserien Indre Oslofjord Big Boat Serie, som også teller som kretsmesterskap for Oslo & Akershus Seilkrets. Serien består av ialt syv regattaer, og to er allerede avviklet; Isbryter’n i regi av Drøbaksund Seilforening og Bjørvikasprinten til Oslo Seilforening. Nå står Bundefjorden Rundt for tur 21. og 22. mai.

Etter de to første regattaene er det Marius Andersen fra Frognerkilen Seilforening som topper sammenlagtlisten med klar margin foran Martin Moe fra KNS og Terje Hall Torgersen fra Bundefjorden.

Alle er med

I Indre Oslofjord Big Boat Serie er det slik at alle som deltar i en av de syv regattaene, blir fanget inn på sammenlagtlisten. Etter to regattaer teller listen nå 25 båter. Har du ambisjoner om å kjempe om seier og kretsmesterskaptittel, kan du stryke de to dårligste resultatene. Eller sagt på en annen måte; du bør delta i minst fem av regattaene for å kunne hevde deg i øvre del av sammenlagtlisten.

Om man seiler i klasser for doublehanded eller med fullt mannskap spiller ingen rolle, alle er med på rankingutregningen, som er basert på denne formelen:

Båtens plassering i en regatta deles på antall deltagere og multipliseres med 10. Det gjelder å få så lav sum som mulig. Poengene følger båten.

De neste regattaene

Etter Bundefjorden Rundt går turen videre til Asker og regattaen Oslofjorden Rundt helgen etter, 27. og 28. mai. 4. juni og 20. august har Ullern og Frognerkilen Seilforening to regattaer før det hele avgjøres i Nesodden Høstcup 24. og 25. september.