Bundefjorden Seilforening

NC-GRUPPE: Sarah Thodesen har med sine to NM-gull vært i føringen i Bundefjorden Seilforenings NC-gruppe.
NC-GRUPPE: Sarah Thodesen har med sine to NM-gull vært i føringen i Bundefjorden Seilforenings NC-gruppe.

Vellykket norgescup-sesong for Optimist-seilerne

Nivåforskjell og lagseiling er to av suksessfaktorene i norgescup-gruppen for Optimist-seilere i Bundefjorden Seilforening.

Publisert Sist oppdatert

NC-gruppen i Bundefjorden Seilforening har i år hatt åtte seilere: Sarah Thodesen, Jesper Moberg, Aslak Brynsrud, Henrik Kaastad Ørjavik, Felix Sommerfeldt, Diane Ninauve-Jutulstad, Jens Kaastad Ørjavik, Jonas Stjernestrøm og Einar Olaf Blydt Aarnæs.

Sarah og Jesper deltok i VM i Portugal, mens Henrik, Aslak, Felix og Diane seilte nordisk i Danmark. Jens, Jonas og Einar var fortsatt for unge for å kvalifisere seg til mesterskap, men har alle potensiale til å utvikle seg til å bli Norges beste seilere.

Nivåforskjell

Nivåforskjellen i gruppen medfører naturligvis noen små utfordringer. På den andre siden gjør gruppesammensetningen at de yngre seilerne får lært mye av de eldre. Og de eldre seilerne er mange nok til at også de må jobbe hardt for å vinne treningsregattaer. Det sosiale miljøet i gruppen er bra. Det er også morsomt å legge merke til at de yngre seilerne med sin bratte læringskurve i større og større grad utfordrer de beste seilerne i gruppen.

Sesongen begynte i år med en tidlig påske. Vårsesongen var preget av målet om å kvalifisere til internasjonale mesterskap. Vi jobbet da mye med fart, start og taktikk/strategi. Etter sommerens mesterskap var NOK lagcup hovedmålet.

Lagseiling er verdifullt

Lagseiling gir barna mye trening i teknikk, taktikk og regler, som er fokusområder det ikke jobbes så mye med på vårsesongen. Teknikk, taktikk, og regelkunnskap kommer dessuten godt med til individuell seiling. I tillegg gir lagseilingen en ekstra dimensjon i og med at seilerne må samarbeide. Alle er også enige om at lagseiling er gøy! Å bruke mye tid på lagseiling er altså ikke «bortkastet tid» med tanke på individuell seiling.

NC-gruppen trener mandag, onsdag og torsdag. Torsdager er det felles regatta med alle gruppene. Kristoffer Rosmo er fast trener, mens Tomas Kjellstrand har vært trener under norgescuper og NM. Trenerteamet har vært slik siden 2012, og det har fungert godt.

Skal utvikle Norges beste Optimist-seilere

I 2017 er det nye mål og nye muligheter. Sarah skal seile 29er, Henrik går over til Laser, og Aslak har også lyst å seile 29er. Nye seilere vil komme opp i gruppen, og noen vil kunne kvalifisere seg til mesterskap.

Målet til NC-gruppen er, og har alltid vært, å utvikle Norges beste optimistseilere. Det blir spennende å se om vi lykkes neste år også. Uansett skal det jobbes hardt.